Tridesetogodišnji i stariji motocikli naći će se u subotu, 13. juna, na startu atraktivne trke oldtajmer motora i tako, bar na kratko, vratiti vreme unazad. I mesto održavanja trka biće kao u stara dobra vremena na bivšem hipodromu kraj Tise.

Da bi sve bilo autentično, na startu će se, između ostalih, naći šampioni iz tog vremena Mikloš Boja, Stevan Tatić, Lajoš Horti… A kako ljubitelje motornih dvotočkaša i turiranje iz njihovih auspuha uvek prati živa svirka, to će posetioce kraj Tise zabavljati legendarna bečejske grupa „Sigme“ s evergrin muzikom pomenutog vremena. Organizatori ove manifestacije su Udruženje starovremnskih vozila Oldtajmer klub Bečej – Novi Bečej u partnerstvu s Turističkom organizacijom opštine Bečej.

-Sve što je do naše moći uradili smo da takmičari imaju optimalne uslove za atraktivne trke. Pravo učešća imaju motocikli proizvedeni 1985. godine i ranije, a takmičenje će se održati u tri klase. Prva će biti trka motora tomos standard do 50 kubika, druga je trka motocikala tomos frizirani do 50 kubika, a u trećoj klasi posetioci će imati priliku da vide ispit spretnosti motora od 50 kubika, rekao nam je predsednik Oldtajmer kluba Bečej – Novi Bečej Atila Silađi.

Mesto održavanja je, podsetimo, prostor starog hipodroma kraj Tise i šetalište uz samu reku, a vreme je od 14 do 17 sati.

Naravno, motori će voziti krugove na zemljanoj stazi, posetioci će sa improvizovane tribine i šetališta pratiti dešavanja na stazi, a po završetku sportskog dela do 17 sati uživaće u evergrin muzici grupe „Sigma“. Organizator je obezbedio i niz pratećih sadržaja, prvenstveno ugostiteljskog profila, za posetioce.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име