Nije bio najmasovniji odziv, ali je najveći broj dobrovoljnih davalaca krvi dao dragocenu tečnost koja „život znači“. To je epilog šeste ovogodišnje akcije dobrovoljnog davanja krvi u Bečeju.

Tačnije odazvalo se 111 potencijalnih humanitaraca, u majskoj akciji ih je bilo 113 i krv je dao 101, a sada je zadovoljna ekipa Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine odnela 105 jedinica krvi, među kojima i od šestoro Bečejaca koji su prvi put krv dali.

-Znajući da je sezona godišnjih odmora, moramo biti zadovoljni akcijom, konstatacija je mobilne ekipe pomenutog Zavoda.

Naredna humanitarna akcija ovog profila zakazana je za 7. oktobar, a do kraja godine u Bečeju će se održati još akcija 25. novembra.

Ove godine je iz grada kraj Tise do sada prikupljeno 485 jedinica krvi, čemu valja dodatii „stotku“ iz po dve akcije u Bačkom Petrovom Selu (60) i Bačkom Gradištu (40), gde će se do kraja godine održati još po jedna akcija. Imajući u vidu ovogodišnju aktivnost humanitaraca iz najveće potiske opštine, valja očekivati da u organizaciji bečejske Opštinske organizacije crvenog krsta put Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine ove godine stigne oko 800 dragocenih „paketića“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име