Generalno stanje u opštini Bečej je zadovoljavajuće, osim u Bačkom Petrovom Selu gde na nekoliko lokacija voda na ulici pravi probleme meštanima.

Ljudstvo Javnog preduzeća „Komunalac“ i Javnog preduzeća „Vodokanal“, potpomognuti vatrogasnom brigadom i mehanizacijom, pre svega pumpama, već su na terenu, jedan je od zaključaka sa sednice Opštinskog štaba za vanredne situacije održane večeras u maloj sali zgrade Skupštine opštine.

– Dva javna preduzeća stavljena su na raspolaganje, a opštinski će štab biti u pripravnosti 24 sata, i shodno situacijima adekvatno će reagovati, rekao je komandant opštinskog štaba Vuk Radojević.

Pored njega vanrednom skupu prisustvovali su i Čedomir Aleksić, načelnik štaba, zamenica predsednika opštine Tamara Ivanišević, članovi Opštinskog veća, direktori svih javnih preduzeća, komandir policijske stanice, čelni ljudi vatrogasaca-spasilaca, DTD-Srednje Bačke, predsednik Skupštine opštine Peter Knezi. Prema rečima člana Opštinskog veća zaduženog za mesne zajednice Ištvana Ačai, vremenske prilike najviše su naškodile Bačkom Petrovom Selu.

– Principova i Puškinova ulica u Bačkom Petrovom Selu su skroz pod vodom, ne može se doći do kuća, tu su i Laza Kostić, Dr Đetvai Petera, Dr Kiš Imrea. Neophodne su pumpe, cevi. U Bačkom Gradištu prokišnjava zgrada mesne zajednice, tamo su dve ulice takođe pod vodom. Ostala naseljena mesta su u redu za sada, naveo je Ačai.

Novina je i ta da je odlukom sa ove sednice poboljšana komunikacija između organa opštine i građana. Naime, na raspolaganju će biti telefonski broj 021/6915447, radiće 365 dana, 24 sata dnevno, a tu je i kol centar. Sve to, kako je Čedomir Aleksić rekao, doprineće ubrzanju rešavanja problema.

Problem sa crpnom stanicom koja je bez električnog napajanja će biti uskoro rešen jer su u kontakt i prve dogovore stupili nadležni iz DTD-a i iz Elektrodistribucije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име