Sneg koji je vetar naneo i dalje pravi probleme žiteljima opštine Bečej. U Mesnoj zajednici Mileševo neprohodno je nekoliko ulica, iako su mehanizacija i ljudstvo na terenu od kada je vetar počeo da pravi nanose. Iz pojedinih kuća u Drljanu moguće je izaći jedino kroz prozore.

Naseljena mesta opštine Bečej i dalje muku muče sa onim što je vetar orkanskih razmera načinio prethodnih dana. Dok se u Bačkom Gradištu i Bačkom Petrovom Selu sve odvija kako je to uobičajeno, Radičević muku muči sa blatnjavim nanosima, a u najudaljenijim naseljima Drljan i Mileševo i dalje se rešavaju problemi nastali proteklog vikenda. Prema rečima sekretara Mesne zajednice Mileševo Žarka Vignjevića, mehanizacija i volonteri trenutno rade na uređenju ulica u mestima Drljan i Mileševo. Što se vremenskih prilika tiče, njima na ruku ide to što, iako vetar duva, sneg se pod uticajem sunca topi.

– Trenutno je mnogo lakše u odnosu na to kako je bilo proteklih dana. Najugreženiji je bio Drljan, koji je u jednom momentu bio potpuno odsečen. Sve službe su se odazvale, mehanizacija „Komgrada” i PIK-a Bečej uklanjala je nanose od samog početka neprilika. Uz pomoć guseničara danas je prokrčen put kojim se kreću autobusi, a kamion odnosi te ogromne nanose. Zbog takvog stanja deca će tek sutra krenuti u škole, objašnjava sekretar Žarko Vignjević. On dodaje da je u Drljanu ostalo još tri neprodnih saobraćajnica, u Mileševu dve, dok je u desetak dvorišta ima snežnih nanosa visokih i više od četiri metra. Korisnicima narodne kuhinje u toj mesnoj zajednici minulog vikenda nadoknađeni su obroci, a humani su bile i bečejske pekare koje su poslale pakete sa pecivom. Stanovnici sa zdravstvenim tegobama dobili su neophodnu terapiju i negu tokom minulih dana.

Slične probleme vetar je načinio i u Poljanici, te prilaz tom mestu nije bio moguć, budući postoji samo jedan prilaz. I tu su najviše poteškoća imali vlasnici kući sa oboda naselja.

I meštani Bačkog Petrovog Sela su jedva dočekali sunce da otopi sneg. Kako je izjavila sekretarka Mesne zajednice Osmi oktobar Magdolna Pece, koja se nedavno vratila iz obilaska seoskih ulica.

– Sve u svemu, nije strašno, jer se sneg polako topi. Kod nas nije gore u odnosu na druga naseljena mesta, navela je Pece.

Radičević u blatu

Snažni vetar je iz okolnog atara do naselja Radičević doneo i sneg, ali i zemlju. Saobraćajnice u tom mestu jesu prohodne od juče, kada su poslednji put čišćene ultom, ali nanosa ima po trotoarima i dvorištima, i to visokih i do četiri metra. Fasade kuća zaprljane su blatom, većina jarkova zatrpana je zemljom, pa sneg koji se topi nema kuda da ode. Iako su putevi čisti, blata po celom selu ima u izobilju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име