Nakon što je zainteresovano lice ukazalo na nepravilnosti u konkursnoj dokumentaciji za javnu nabavku završnih radova na zadužbini Bogdana Dunđerskog u centru Bečeja.

Naime, kod kadrovskog kapaciteta opština Bečej, kao naručilac, odredio je da ponuđač treba da ima 25 radno angažovanih u skladu sa Zakonom o radu na dan objavljivanja poziva.

– Molim da uslov da lica moraju biti angažovana na dan objavljivanja poziva izmenite, i da umesto te odrednice stavite da lica mogu biti angažovana na dan podnošenja ponude. Uslovom koji ste vi odredili onemogućeni su subjekti koji bi, kako bi učestvovali u ovom postupku, dodatno angažovali radnike. Time ste povredili načelo obezbeđivanja konkurencije definisano članom 10 Zakona o javnim nabavkama. Naručilac je dužan da u postupku javne nabavke omogući što je moguće veću konkurenciju. Citiramo – Naručilac ne može da ograniči konkurenciju, a posebno ne može onemogućavati bilo kojeg ponuđača da učestvuje u postupku javne nabavke neopravdanom upotrebom pregovaračkog postupka, niti korišćenjem diskriminatorskih uslova, tehničkih specifikacija i kriterijuma. S tim u vezi zahtevam da napravite neophodne izmene, piše u pitanju zainteresovanog lica. Nakon ukazivanja, komisija za ovu javnu nabavku, promenila je uslove, u skladu sa zakonom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име