Zahvaljujući projektu Ekološke mreže „Panonika“ i Kancelarije za mlade opštine Bečej koji je odobren na konkursu kod Ministarstva za omladinu i sport rešiće se dugogodišnji problem u Goranskom parku, nedostatak pijaće vode.

 

 

Jedna od aktivnosti na projektu „Voda za akciju“ vrednom nešto više od pola miliona dinara rekonstruisaće se vodovodna mreža i sanitarije u takozvanom Kreativnom ekološkom centru u parku. Kako je koordinator Kancelarija za mlade Dane Mandić rekao, upravo je taj prostor omiljen devojkama i mladićima, ali ostalim sugrađanima, za boravak, edukacije i druženja. On je dodao da je tamo oko 1.000 mladih boravilo do sada na aktivnostima u letnjem periodu, a kada se reši problem vode, očekuju i znatno više.

„Panonika“ i Kancelarija za mlade realizovaće sredinom jula volonterski kamp u bečejskoj oazi, gde očekuju predavače na ekološke i slične teme i to iz „Grin pisa“ (Green peace).

Pored toga, najavili su i aktivnosti poput ekološkog i ciklo turizma, kampovanja, a sve to u Goranskom parku.

Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević rekao je da će lokalna samouprava biti podrška svim organizacijama koji bi da realizuju projekte od javnog interesa. On je pohvalio mlade što su aktivnosti usmerili da obezbede vodu za park koji je „pluća i duša Bečeja“.

Radojević je istakao da je projekat „Voda za akciju“ u skladu sa ciljevima strateških dokumenata, te da umnogome doprinosi kvalitetu života mladih.

 

Staza zdravlja, ukoliko projekat bude odobren

EM „Panonika“ i KZM opštine Bečej zajedno su nastupili na još jednom konkursu, a ukoliko bude odobren, Goranski park dobiće i takozvani stazu zdravlja. Naime, parkom, od osam hektara, ne može se proći kada je kiša, usled blata, pa, ukoliko projekat bude odobren od Ministarstva saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture, biće to još jedno značajno ulaganje u park.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име