Udruženje „Šaran“ iz Bečeja u subotu 14. jula organizuje dve tradicionalne manifestacije. U prepodnevnim satima će ljubitelji lova soma na bućku imati priliku da se nadmeću na Tisi u potezu nizvodno od „Novobečejske brane“ u okviru tradicionalnog takmičenja „Zlatna bućka Tise 2018“.

Skup takmičara je planiran za šest sati ujutru u Novom Bečeju na obali Tise (na marini). Kotizacija iznosi 2.000 dinara po takmičaru, a organizator je obezbedio doručak, ručak, piće po želji i vodu za konzumaciju tokom takmičenja. Za one najuspešnije su pripremljeni pehari i vredne nagrade, a kao i svih godina unazad nagrađena će biti prva tri takmičara i učesnik koji ulovi najvećeg soma.

Za poslepodne je planirana organizacija „Zlatnog kotlića Tise 2018“, tradicionalnog takmičenja u kuvanju riblje čorbe koje će biti održano na platou ispred Restorana Šaran u Bečeju. Skup takmičara je zakazan za 16 sati, a kotizacija po ekipi iznosi 3.000 dinara. Svaka ekipa će za plaćenu kotizaciju dobiti dva i po kilograma očišćene ribe, sto i dve klupe, kao i poklon paket trgovinske kompanije „Gomeks“.

Osim toga, za one najuspešnije je obezbeđen bogat nagradni fond.

Kao i ranijih godina, tokom takmičenja u kuvanju riblje čorbe će biti organizovane aktivnosti zabavnog karaktera, takmičenje u gađanju ribolovačkom praćkom, takmičenje u brzom jedenju šampita za decu i takmičenje u brzom ispijanju piva. Sve ovo biće začinjeno notama tamburaškog orkestra „Legrand“ iz Bečeja koji će po starom dobrom običaju biti zadužen da upotpuni atmosferu svim učesnicima i gostima. Sve dodatne informacije o ova dva događaja mogu se dobiti na broj telefona 063/822-69-51 od Miloša Cvetića i u „Restoranu Šaran“ u „Kamp naselju“ na obali Tise u Bečeju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име