Narodna Biblioteka Bečej je od septembra obogatila svoj program rada dodatnim edukativno-informativnim aktivnostima. 

– Prvi rezultati intenzivnijeg edukativnog rada biblioteke biće vidljivi, nadamo se, već krajem septembra, rekla je za portal MojBečej edukatorka Narodne Biblioteke Bečej Marijana Đaković Sekulić.

alt=““ />

 

 

U bečejskoj biblioteci, ali i u ograncima u Bačkom Gradištu, Bačkom Petrovom Selu i Radičeviću, u narednom periodu biće održane serije predavanja za učenike osnovne škole. – Sledeće nedelje već počinjemo sa prvacima, sa predavanjem „Dobrodošli u biblioteku”, a tema je upoznavanje sa tom ustanovom kulture, sa knjigama i čitanjem, dok će samo predavanje biće realizovano u vidu interaktivne audio-vizuelne prezentacije. Ovom prilikom, prvaci će na poklon dobiti besplatne članske karte, čime biblioteka direktno podržava i učestvuje u procesu takozvanog ranog opismenjavanja najmlađih kao rastućeg trenda u svetu, pa evo, i kod nas, izjavila je Đaković Sekulić. Nove edukativne aktivnosti realizovaće se uz podršku direktorke Izabele Šormaz, a uz pomoć volonterki Šarolte Kulčar i Ane Boldižar predavanja će biti održavana i na mađarskom jeziku.

Pored navedenih aktivnosti, biblioteka sprema tradicionalno takmičenje u prepričavanju bajki, čije je finale planirano početkom oktobra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име