Mladi u Novom Bečeju rade na prevenciji nasilja i diskriminacije na jedan zanimljiv i neobičan način. Naime, uz stručnu pomoć profesorke Bogdanke Ćurčić Tandi, mladi oslikavaju majice porukama protiv svih oblika nasilja.

Tako se na majicama mogu naći poruke protiv vršnjačkog, rodno zasnovanog ali i digitalnog nasilja, na veoma kreativan način. Ove aktivnosti deo su projekta „Nasilje je offline“ koji realizuje Humanitarni centar „Suncokret“ uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine.
Nakon završene edukacije mladih kroz psihološke i kreativne radionice na temu vršnjačkog, elektronskog i rodno zasnovanog nasilja, organizovana je izložba radova u školskoj biblioteci.

Pored učenika i profesora srednje škole izložbu su bili u prilici da pogledaju i ostali zainteresovani. Izložba radova, kao i sam tok oslikavanja poruka na majicama, imaju za cilj podizanja nivoa svesti o štetnosti svih oblika nasilja i senzibilizaciju mladih da prepoznaju nasilje i preveniraju ga.

Aktivnosti na ovom projektu doprinele su unapređenju kvalitetu međusobnog odnosa mladih, smanjivanju predrasuda među mladima, promociji toleranciji kroz edukativne sadržaje, sticanju znanja i veština u prepoznavanju i borbi protiv nasilja i diskriminacije, poboljšanju osećaja pripadnosti zajednici, edukaciji mladih o nenasilnoj komunikaciji, kao i širenju tolerancije među mladima ali i u široj zajednici.

Foto: Opština Novi Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име