Nasipanje dela ulica Vojvode Živojina Mišića i Vojvode Radomira Putnika je u toku, dok je isti posao u ulici Radomira Simića završen (radiće se i sanacija mostića). Posao obavljaju opština Bečej i Direkcija za izgradnju u saradnji sa firmom Bačka put koji ove radove izvodi besplatno. Ukupna dužina ulica koje će biti nasute iznosi 1.060 metara (nešto više od 3.300 metara kvadratnih).

 

Direkcija za izgradnju Bečeja je materijal nabavila još 2011. godine od Puteva Srbije, a plaćen je samo iznos PDV-a (160.000 dinara). Radove u „Maloj Bosni“ su juče posetili Vuk Radojević, predsednik opštine Bečej i Goran Matić, direktor Direkcije za izgradnju i razgovarali sa meštanima tog dela Bečeja. – Ovaj posao radimo kako bi našim sugrađanima olakšali svakodnevnu komunikaciju, kako bi im stvorili normalne uslove za svakodnevne potrebe. U ime opštine Bečej zahvaljujem se Bačka putu koji ovaj posao radi besplatno. Siguran sam da ćemo i u saradnji sa DTD Srednja Bačka, koja je dobila na tenderu da sanira mostove preko kanala u opštini Bečej, uskoro sanirati i most preko kanala u ulici Vojvode Radomira Putnika. Time ćemo stvoriti uslove koji su neophodni svim sugrađanima iz ovog dela grada za komunikaciju ka centralnom delu Bečeja – rekao je Radojević.

Nakon decenijskih molbi i peticija meštana tog dela Bečeja, nasipanje je počelo, što prema rečima direktora Direkcije za izgradnju nije konačno rešenje: – Svakako da ovi radovi ne predstavljaju konačno rešenje u pogledu saobraćajnica u ovom delu grada. Ovo je samo pretkorak za asfaltiranje ulica ovde. Međutim, to još uvek nije moguće zbog nedostatka planske dokumentacije, tj Plana detaljne regulacije za ovaj deo grada koji će svakako u narednom periodu morati da se uradi. Ovim radovima koji su u toku želimo da pokažemo da lokalna samouprava i Direkcija za izgradnju misle na sve sugrađane. Nastavićemo sa nasipanjem ulica u toku ove godine i nećemo zaboraviti ni druge delove opštine Bečej – rekao je Matić.

Izvor: Opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име