Sa posete Daneta Mandića Mladosti u Radičeviću
Sa posete Daneta Mandića Mladosti u Radičeviću

Mreže „mladostašima“, oprema mladim Petrovoselcima

Akcija podrške sportskim klubovima, mimo redovnog finansiranja preko Saveza sportova u bečejskoj opštini, se nastavlja. Poslednje dve radne posete člana Opštinskog veća zaduženog za omladinu, sport i turizam Daneta Mandića bile su fudbalskim klubovima u Radičeviću i Bačkom Petrovom Selu, čiji su klubovi Mladost i Jedinstvo članovi Međuopštinske lige Bačka Topola, Bečej, Vrbas, Mali Iđoš, Srbobran.

-Naša je želja da svim sportskim klubovima i organizacijama u opštini budemo iskreni partneri, da im pomažemo u onom vidu koji oni iskažu kao najpotrebnijim za njihove aktivnosti. Da bi se to na željenom nivou realizovalo, neophodna je komunikacija. Ovim posetama klubovima to postižemo, saznajemo šta ih muči i pokušavamo da im olakšamo rad. U Radičeviću su nam rekli da su im potrebne mreže za golove i zaštitne mreže iza golova. Vrednost poklona je oko 100.000 dinara, ali smo se uverili i da rade u zaista skromnim uslovima, te ćemo u narednoj godini adaptirati službene prostorije i svlačionice u klupskoj zgradi na stadonu Mladosti, rekao nam je Dane Mandić posle posete Radičeviću.

Mladi fudbaleri Jedinstva iz Bačkog Petrovog Sela dobili novu opremu
Mladi fudbaleri Jedinstva iz Bačkog Petrovog Sela dobili novu opremu

Predsednik „mladostaša“ Milan Vojnović podseća da je klub osnovan 1972. godine i da od tada nije bilo vidnijih ulaganja u klupski objekat na stadionu u centru sela.

-Jedini smo sportski klub u selu i mislim da delim mišljenje suseljana kada kažem da nam veliki broj mladih nalazi zadovoljstvo, upravo, u našem klubu, gde trenira dvadesetak seniora i petnaestak dece. Ne tražimo mnogo, jer smo se već navikli da treniramo u izuzetno skromnim uslovima, a najavljeno ulaganje u klupski objekat bi za selo bilo više od sporta, dodaje Milan Vojnović.

Petrovoselci su akcenat rada stavili na mladima, gde dvojica trenera rade sa 66 dečaka, koji se takmiče u Subotičkoj ligi sa vršnjacima raspoređenim po uzrastu, a seniorski tim je sa dvadesetak članova lider Međuopštinske lige.

-Jedinstvo nije poslalo potrebnu dokumentaciju za redovno finansiranja i nisu im odobrena stredstva za ovu sezonu, ali nisu zaboravljeni. Zahvaljujući privatno-preduzetničkom sektoru u opštini, obezbedili smo dodatnih 400.000 dinara za njihove potrebe, a prilikom radne posete donirali smo opremu za mlađe kategorije u vrednosti oko 70.000 dinara i uverili se koliko to znači deci, primećuje Dane Mandić.

Fudbaleri svih uzrasnih kategorija u Bačkom Petrovom Selu, zahvaljujući donaciji superligaša TSC i nesebičnoj pomoći lokalnog preduzetnika i bivšeg fudbalera Željka Derušeka, imaju solidne uslove u SC „Jeinstvo“ kraj Tise, ali prija pažnja opštine.

-Zahvaljujemo se opštini Bečej na podršci, jer nam to mnogo znači, deci, videli ste i sami, posebno. Jednostavno, uvideli su da neko brine o njima i sada će sa još većim elanom dolaziti i raditi na treninzima. Naš moto u klubu je da okupljamo što više dece, kako bi oni nastavili bogatu tradiciju igranja fudbala u selu, koja iduće godine obeležava 110. rođendan, podseća u ime kluba Šandor Mihalec.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име