Udruženje bubrežnih bolesnika na hemodijalizi opštine Bečej protekle je nedelje organizovalo celodnevni skup, gde su lekari specijalisti održali predavanja, ali je bilo i rekreacije koja je važna za život svakog čoveka, tako i onog narušenog zdravlja. Prisutni su sa posebnom pažnjom slušali Ivana Čurića, nefrologa i kardiologa, koji je govorio o arterio-venskoj fistuli, jer je ona, kako je objasnio, pupčana vrpca za pacijente.

Otkako su osnovani 2014. godine, članovi Udruženje bubrežnih bolesnika na hemodijalizi opštine Bečej ne odustaju od zahteva da se u najvećoj potiskoj opštini osnuje centar za dijalizu.

-Mi nećemo odustati od Centra za dijalizu. I dalje ćemo probati, obraćaćemo se svim institucijama kako bismo postigli naš cilj, kaže Imre Harci, Udruženje bubrežnih bolesnika na hemodijalizi opštine Bečej.

U teškoj svakodnevici bubrežnim bolesnicima na hemodijalizi mnogo znači lepa reč i humani odnos zdravstvenih radnika prema pacijentima.

Gospava Amidžić, jedna od članica udruženja, i sama bubrežni bolesnik, posebno pohvaljuje rad lekara bolnice gde prima terapiju, dok ističe da bi kvalitet usluge trebalo podići na viši nivo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име