Novi plan i program za učenike petog razreda osnovnih škola jedna je od novina nastupajuće školske godine. To praktično znači da su u 5. razrede uvedeni novi predmeti: tehnika i tehnologija, informatika i računarstvo, fizičko i zdravstveno obrazovanje i izabrani sport.

Nastavnici fizičkog vaspitanja moraće ići na seminare, buduće da će držati i časove zdravstva, dok ni uoči početka nove školske godine nije poznat raspored tih obučavanja, iako će predmet biti aktuelan već od 1. septembra kada đaci sedaju u klupe.

Zbog sve manje dece i u opštini Bečej, smanjuje se broj odeljenja u školama, što nastavnicima prouzrokuje smanjenje normi časova i višak zaposlenih, rekla nam je predsednica Aktiva direktora škola u Bečeju Brankica Tapavica.

U vezi sa školskim uniformama još nema zvaničnog dopisa iz resornog ministarstva, dok su se učenici bečejske škole Sever Đurkić većinom izjasnili protiv toga.

Pitali smo naše sugrađane u vezi sa pokušajem uniformisanja dece u školama. Pojedini podržavaju takvu nameru, jer kažu da bi na taj način đaci imali veći osećaj pripadnosti kolektivu, dok drugi o tome nisu informisani.

Opširnije u TV prilogu

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име