Žitelji opštine Bečej neretko se žale na uređenje javnih zelenih površina, naročito u letnjim mesecima.

S druge strane, direktor Javnog preduzeća “Komunalac” Norbert Kovač kaže da su zamerke na njihov rad uslovljene time što nema dovoljno novca za redovnije održavanje zelenih površina čije uređenje im je povereno, dok je budžet za ovu godinu za te namene već na izmaku. Takođe, zbog obimnog posla nedostatak je i ljudstva, a koje ne može da se dodatno angažuje.

Naime, oko 11 miliona dinara predviđeno je za održavanje javnih zelenih površina.

Najviše padavina bilo je u junu, zbog čega je trava učestalije rasla u odnosu na uobičajeno, što je iznadilo rukovdstvo JP Komunalac, ali, kako Kovač kaže, pokušavaju da sustignu ono što je izostalo. Kako dodaje, rukovodeći se time da njihova delatnost ne ide na teret građana, ne želi da opterećuje lokalnu kasu, pa će, veruje, od jeseni uspeti da nadomesti trošak koji je napravljen u letnjim mesecima, pa se ovim povodom neće obraćati opštini Bečej za još novca.

Kako nam je rečeno, od početka ove godine nije bilo krađi na bečejskim grobljima, stoga se odustalo od pominjanog video nadzora i obezbeđenja. Iako je u Bačkom Petrovom Selu bila bojazan uoči preuzimanja pravoslavnog groblja, u najvećem selu bečejske opštine zadovoljni su radom Komunalca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име