Emlékezés egy régi márciusra címmel szerveztek ünnepi műsort az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére Óbecsén, a 2012-ben felavatott egész alakos Petőfi Sándor szobornál.

 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök üzenetét Szerencsés János, Magyarország belgrádi nagykövetségének vezető konzulja tolmácsolta. Az óbecsei önkormányzat nevében Kinka Erzsébet VMSZ-es alpolgármester mondott beszédet. Kiemelte: március 15-e megmutatta, hogy a népből akkor válik nemzet, ha hisz erejében, nemzeti tradícióiban, értékeiben. Nekünk is hinni kell a szabadságban, a közös célokban és a tradíciókban – mondta. Az ünnepi műsorban közreműködtek a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör tagjai.

Az alkalmi megemlékezés után koszorút helyezett el a belgrádi magyar nagykövetség vezető konzulja, valamint Óbecse önkormányzata, a VMDP és a VMSZ óbecsei szervezete, az Óbecse Községért Polgári Csoport, a Magyar Egység Párt és a Than Fivérek Értelmiségi Kör képviselői.

Kinka Erzsébet, Óbecse alpolgármestere: „1848-49 üzenete itt számunkra az, hogy kisebbségben élve az a feladatunk, hogy azért dolgozzunk, hogy egy szebb, boldogabb jövőt teremtsünk gyermekeink, unokáink számára. Ugyanazzal a céllal, mint ahogy tették azt 1848-49-ben a fiatalok. A kor üzenetfalára azt írták, hogy merjék vállalni önmagukat, a mi feladatunk is az, hogy merjük felvállalni magunkat tetteinkért, cselekedeteinkért 20 év múlva is. Becsülettel tudjuk vállalni a felelősséget.”

 

Forrás: Pannon tv

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име