Građevinske mašine rade punom parom na „pogači“ | Foto: Vlastimir Jankov
Građevinske mašine rade punom parom na „pogači“ | Foto: Vlastimir Jankov

Poslednjih godina je u Bečeju dosta toga urađeno na investicionom planu, pogotovo u Industrijskoj zoni, ali mnogi Bečejci nisu imali priliku to da vide. Na kratko su se videle radne mašine „putara“ i iza njih su ostale ravne površine kolovoza.

Sada imaju priliku da, uslovno rečeno, u svojoj kući vide šta znači kada majstori rade ozbiljan posao. Naravno, mislimo na rekonstrukciju „pogače“. Svakodnevna buka je počela 14. septembra i, prema projektu, trebala bi da traje 210 dana. Znači, za Vaskrs iduće godine. Ali, kako uvek ima neko ali u građevinarstvu, biće izvrsno ako novi trg osvane za prvomajske praznike, a realno za Dan ravnopravnosti 1. avgusta.

Uporedo se rade i adaptacije dve hrama na centralnom trgu, Srpskog pravoslavnog posvećenog Svetom velikomučeniku Georgiju i Rimokatoličkog posvećenog Uznesenju Marijinom. Tri tornja na prvom hramu su već zasjala u punom sjaju i tu su prolaznici mogli da se uvere u opasnost zidarskog posla. Jer, nije bilo lako, pogotovo u vreme kada ima vetra, raditi oko tri tornja na visini od preko 40 metara.

Opasan posao na tornju katoličke crkve | Foto: Vlastimir Jankov
Opasan posao na tornju katoličke crkve | Foto: Vlastimir Jankov

Bečejci nemaju prilike da u svojoj sredini vide koliko je opasan posao perača prozora na oblakoderima, ali su ovih dana mogli da se uvere koliko je opasan posao farbara tornja na rimokatoličkoj crkvi posvećenoj Uznesenju Marijinom u centru grada.

Prolaznicima je zastajao dah dok su pratili kako majstori farbaju toranj na visini od oko 50 metara. Ali, posao je uspešno urađen, kao što će i adaptacija tornja i južne fasade atraktivne građevine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име