Nakon nedavnog povratka sa dalekog puta do Australije, koji je velikim delom prevalio u svom jugu, nazvan Rina, a posle ponovo na udaljem kontinentu seo u sličan automobil, Ninoslav Trajković iz Bečeja i dalje sabira utiske.

Svetski putnik, avanturista i humanitarac uspešno je okončao i treću ekspediciju u starom vozilu i sa nama je u Bečeju, sa polazne tačke, podelio svoje utiske. Iako su sva njegova putovanja dobrim delom bila rizična, što zbog izdržljivosti automobila, što zbog bezbednosne situacije u zemljama koje posećuje, ovog puta imaće naš sagovornik šta i da pamti.

Nije sve išlo po planu ovog puta, ali mladi Bečejac uspe da nađe rešenje i da ostvari svoj cilj. Rina neće doživeti sudbinu svog prethodnika koji je ostao u Bocvani izložen u dvorištu pravoslavne crkve, već se njen vlasnik vraća po nju u Indiju i to sa razlogom – ovaj tandem ima još poduhvata pred sobom, obećava nam Nino. Posle visemesečnih vožnji jugom do Mongolije, posle do Afrike, ove godine je prevalio dug put do Australije i ne planira tu da stane.

Naprotiv, kaže, ostalo je na svetu još neistraženih predela i nepređenih puteva. Za mladog Bečejca kao da ne postoje granice, a svako putovanje, svaka zemlja, ljudi koje upoznaje, njihovi običaji i tradicija, sve to je od neprocenjive važnosti za našeg sagovornika. Trajković će i ovoj ekspediciji, za njega najlepšoj, dati humanitarni karakter. Donacija ovog puta ide Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Bratstvo“ u Bečeju.

 

Više u TV prilogu

 

 

Projekat „Iz ugla građana“ sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име