Tradicionalna manifestacija u organizaciji renomirane kompanije za proizvodnju semena KWS „Dan polja“ održana je na oglednoj parceli kraj KWS Doradnog centra u Bečeju.

Pored predstavljanja novih dostignuća zvanično treće semenske kuće u Evropi, aktuelna manifestacija je bila prilika da se proizvođačima predstavi novi generalni direktor kompanije KWS u Srbiji dr Pavle Sklenar.

-Predstavili smo vam, ovom prilikom, kompletan asortiman hibrida kukuruza, a proizvođačima bih poručio da obrate pažnju na naše nove hibride nazvane zajedničkom robnom markom „Zrno plus“, jer se odlikuju izvanrednim prinosom, kvalitetom i dobro otpuštaju vlagu. Naglasio bih da završavamo sezonu prodaje semena i počinjemo setvu uljane repice, uz napomenu da će se udvostručiti površine pod uljanom repicom širom Srbije. To je dobra vest, jer je uljana repica visokoprofitabilna biljna vrsta i sa agronomskog aspekta izvanredna za gajenje, istakao je dr Pavle Sklenar prilikom obraćanja predstavnicima medija na oglednom polju.

Na istom mestu novinarima su se obratili i regionalni direktor kompanije KWS Čaba Kiš, odnosno direktor kompanije u Srbiji za prodaju šećerne repe i pšenice Ferenc Šmit.

-Po svemu sudeći, kada šećerane budu završile kampanju prerade šećerne repe, govoriće se o jednoj od najboljih godina u istoriji proizvodnje šećerne repe u Srbiji. Mi ćemo biti posebno zadovoljni, jer je svako drugo seme šećerne repe na površinama u Srbiji iz naše kompanije, apostrofirao je Ferenc Šmit.

Direktor Agroservisa kompanije KWS dr Zdravko Hojka je proizvođačima ukratko približio svih 18 prezentiranih vrsta semena kukuruza, čiji proizvodi su viđeni na odlednom polju, a preporučio je sorte iz grupe „Zrno plus“, koje su namenjene, pre svegam za kombajniranje u zrnu.

-Želeo bih ovom prilikom ekskluzivno da saopštim da smo prošle nedelje potpisali ugovor o izgradnji i opremanju Stanice u Staroj Pazovi, koja će se baviti oplemenjivanjem kukuruza, odnosno stvaranjem novih hibrida kukuruza za ovo naše panonsko područje, za Srbiju i zemlje okruženja. To je jedinstven projekat, jer smo kompanija koja nije došla samo da prodaje, nego i stvara hibride za ovo područje. Dodao bih da su počele da rade obe linije za doradu semena kukuruza i linija za doradu semena suncokreta u bečejskom Doradnom centaru, a to znači da je uvedena i treća radna smena i da je, pored stalno zaposlenih, angažovano još stotinak ljudi u proizvodnji, lepim vestima završio je obraćanje novinarima generalni direktor kompanije KWS dr Pavle Sklenar.

Vlastimir Jankov

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име