Opština Bečej potpisala je ugovor sa pokrajinskim Sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo vredan 18,5 miliona dinara. Najveća potiska opština je, naime, na konkursu za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta dobila novac koji će uz učešće biti utrošen u ovdašnji atar.

Inače, opština Bečej je krajem aprila usvojila Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Bečej za 2017. godinu kojim je planirano da se 54 miliona dinara utroši na uređenje atarskih puteva, a taj će iznos biti uvećan novcem od sekretarijata na čijem je čelu Vuk Radojević.

Inače, između sekretarijata i lokalnih samouprava potpisano je 20 ugovora, u ukupnoj vrednosti od 420 miliona dinara kojim će biti uređeno više od 60.000 metara atarskih puteva i više od 5.000  otresišta u Vojvodini. Prema rečima Radojevića, ovo je nova mera, koja se u Vojvodini nije primenjivala više od pet godina i sada se primenjuje na nov način, jer će se od materijala koristiti tucanik, beton, asfalt i strugani asfalt, a lokalne samouprave su morale da imaju i elaborat o građevinskom nadzoru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име