U toku su prijave za učešće na projektu „Kreativni mladi za aktivnu zajednicu“, koji je namenjen mladima sa teritorije opštine Bečej uzrasta od 18 do 30 godina.

Besplatne radionice koje će se sprovoditi od septembra do decembra usmerene su na razvoj veština empatije i samoempatije, kreativnog samopouzdanja i aktivnog učešća mladih u zajednici, a sve po principu metode dizajnerskog razmišljanja koja ima široku upotrebu.

Radionice vodi polaznica NAPOR obuke za omladinske radnike i radnice, Gordana Adamov.

– U okviru projekta kroz kreativne radionice koje su prilagođene mladima, polaznici i polaznice će imati priliku da se upoznaju sa „dizajnerskim razmišljanjem“, kao metodom koja za krajnji cilj ima kreativno rešavanje problema. U osnovi ove metode jeste razvoj empatije i samoempatije, a ove veštine su nam danas potrebnije više nego ikad, kaže Gordana Adamov, polaznica NAPOR obuke za omladinske radnike i radnice.

Za učešće na programu mogu se prijaviti mladi koji:

  • žive na teritoriji opštine Bečej
  • imaju između 18 i 30 godina
  • su motivisani da pohađaju program u celosti

Kako navode organizatori, putni troškovi za mlade iz seoskih sredina će biti pokriveni.

– Posebno ohrabrujemo mlade sa sela, mlade roditelje, mlade Rome i Romkinje da se prijave za učešće na ovom projektu. Sve zainteresovane očekuje ukupno 25 radionica tokom tri meseca, a radionice će biti prilagođene učesnicima i učesnicama u skladu sa njihovim potrebama, kaže Gordana.

Prijava se vrši putem formulara koji se nalazi OVDE. Formular je potrebno popuniti najkasnije do 9. 9. 2023. godine do 15h. Selektovani učesnici/ce će biti obavešteni najkasnije do 11. septembra.

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti putem mejla gordana@bum-becej.org i na broj telefona 064 419 4744.

Projekat “Kreativni mladi za aktivnu zajednicu” je nastao u okviru programa obuke za omladinske radnike/ce koju realizuje Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada – NAPOR u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u saradnji sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име