Škola roditeljstva u Bečeju jedna je od ukupno 20 koje Rosa voda otvara u partnerstvu sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije u okviru inicijatve pokrenute 2015. godine.

Osim Bečeja, ove godine podršku će dobiti roditelji iz Dimitrovgrada, Bosilegrada, Niša, Boljevca, Rume, Opova, Vršca, Užica i Koceljeve.

-Ponosni smo što ćemo otvaranjem ukupno 20 škola roditeljstva sistemski osnažiti postojeću mrežu škola i omogućiti ključnu podršku za roditelje više od 5.000 beba na godišnjem nivou širom Srbije. Zajedno sa Rosa vodom smo stvorili platformu koja pruža sigurnost u periodu proširenja porodice, što je preduslov za zdravo odrastanje i vaspitanje dece, izjavila je Vesna Knjeginjić, pomoćnica ministra zdravlja, iz Sektora za javno zdravlje i programsku i zdravstvenu zaštitu.

Rosa škole roditeljstva nalaze se u kompletno renoviranim i opremljenim prostorijama u domovima zdravlja. Kroz predavanja, vežbe i radionice, budući roditelji imaju priliku da dobiju stručne i važne savete o toku i fazama trudnoće, značaju dojenja, pravilnoj ishrani trudnica i beba, porođaju i nezi bebe, ali i da dobiju odgovore na sva pitanja i nedoumice.

Direktorka Doma zdravlja Bečej Kosana Nešić kazala je da su nove prostorije i kompletna donacija nadogradnja onoga što se inače radi u ovoj zdravstvenoj ustanovi u Bečeju, kao i da je ona dobrodošla naročito kada se uzme u obzir činjenica da je broj beba u opštini mali, kao i broj ginekologa koji su Bečejkama na raspolaganju.

Godišnje se u Bečeju rodi oko 300 dece, dok je prošle godine taj broj nešto manji – 291 dete.

Škola roditeljstva u Bečeju u punom kapacitetu, prema rečima direktorke, radiće od jeseni. Otvaranje škole roditeljstva u Bečeju usledilo je nakon otvaranja deset škola u protekle dve godine, i to u Ubu, Vranju, Požarevcu, Kuršumliji, Surdulici, Sjenici, Srpskoj Crnji, Svilajncu, Bojniku i Batočini.

 

Više u TV prilogu

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Imaš pravo da znaš“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име