Dom za smeštaj duševno obolelih lica „Sveti Vasilije Ostroški – Čudotvorac“ iz Novog Bečeja odnedavno ima novu dodatnu oprema za fiskulturnu salu koja je u funkciji od maja 2016. godine.

Kupljeni su profesionalni trenažni bicikl koji je, zahvaljujući podesivoj klupi, namenjen i osobama niskog rasta, zatim profesionalna sprava za trčanje i brzo hodanje, koja omogućava merenje odgovarajućih parametara zdravstvenog stanja vežbača, kao i set tegova od četiri do deset kilograma, koji su pomoć u izvođenju dodatnih vežbi sa korisnicima Doma. Novac, u iznosu od 245.000 dinara, putem konkursa  obezbeđen je od pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport.

Nikola Velisavljev, diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i kineziterapije, kao stručni saradnik Doma „Sveti Vasilije Ostroški – Čudotvorac“ koji je zadužen za rad sa korisnicima i za fiskulturnu salu, zadovoljan je povećanjem brojčanog stanja sprava koje sala poseduje, a samim tim i povećanjem kvaliteta rada u njoj: „Nove sprave jesu skuplje, ali će nam dosta olakšati rad. Drago mi je da je naš Dom prepoznat kao ustanova koja dobro radi i koja nastoji da što više poboljša i fizičko stanje svojih korisnika. Njih je između šezdeset i sedamdeset koji redovno vežbaju. Osmislili smo različite programe, pa tako radimo na poboljšanju njihove pokretljivosti, motorike i fizičke spreme, sve sa ciljem da ih „podignemo“ iz tzv. „stanja spavanja“.“

Fiskulturna sala doma za smeštaj duševno obolelih lica u Novom Bečeju, osim za korisnike, otvorena je i za građane svih uzrasta. U ponudi su program kineziterapije, odnosno korektivne gimnastike za najmlađe, zatim program za penzionere, pilates i joga, a mogući su i drugi vidovi saradnje, kao što su lični treninzi, rekreativno korišćenje teretane i slično. Sala se izdaje i kulturno-umetničkim društvima.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име