Ulice Maršala Tita, Žarka Zrenjanina i Sonje Marinković u Novom Bečeju dobile su novi izgled. Radovi u najužem centru ove banatske opštine su obuhvatili kompletno uređenje i rekonstrukciju trotoara, platoa i zelenih površina.

 

Polovina sredstava obezbeđena je iz opštinskog budžeta, a drugu polovinu obezbedilo je Ministarstvo privrede, koje je i odobrilo ovaj projekat, rekao je Matija Kovač, zamenik predsednika opštine Novi Bečej.

– Projekat koji smo započeli početkom godine, uskoro će biti završen. Novi Bečej je upravo ovim projektom, vrednim 6,2 miliona dinara dobio potpuno drugačiji izgled u Žarka Zrenjanina, Maršala Tita i Sonje Marinković. To su površine koje koriste sugrađani, stanovnici opštine, kao i gosti i turisti. Zaista smo zadovoljni urađenim. Firma koja je pobedila na tenderu Ministarstva privrede, „Eko gradnja“ Melenci, zaista je kvalitetno i vrlo ažurno uradila sve radove. Verujem da su svi Novobečejci ponosni što ove površine izgledaju lepo i kulturno. Konkurs Ministarstva privrede je ispratila opština, projekat je uradila Direkcija za izgradnju Novi Bečej, dok je Kancelarija za lokalno ekonomski razvoj konkurisala u ime opštine. Posebnu zahvalnost Novi Bečej i građani duguju, narodnom poslaniku Saši Maksimović, koji je svojim kontaktima u Ministarstvu privrede pomogao da opština dobije sredstva, rekao je Matija Kovač.

Ovim radovima završena je kompletna rekonstrukcija centra, jer je njegov drugi deo obnovljen u više faza u toku prethodnih godina. Ove godine lokalna samouprava je dobila sredstva od Ministarstva privrede i za uređenje industrijske zone u Novom Miloševu. Kovač je rekao da Novi Bečej i druga naseljena mesta opštine u narednom periodu mogu da očekuju nastavak ovakvih i sličnih akcija. – Dosta godina se ulagalo i svaki napredak se vidi. Verujem da građani pohvale ovakve aktivnosti. Takođe, smatramo da i naseljena mesta Bočar, Novo Miloševo i Kumane imaju potrebu za ovakvim i sličnim ulaganjima, i to će u narednom periodu u svakom slučaju biti jedan od prioriteta opštine, zaključio je zamenik predsednika opštine.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име