Dvadeset i pet žitelja opštine Novi Bečej dobilo je posao na četiri meseca u okviru javnih radova.

 

U svečanoj sali opštine juče, 16. septembra, čelnici opštine potpisalii su ugovore sa ustanovama i preduzećima u kojima će 25 lica raditi. Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej, rekao je da je program zapošljavanja definisan Lokalnim akcionim planom zapošljavanja, da se aktom definišu prioriteti i ciljevi politike zapošljavanja u 2013. godini i utvrđuju programi i mere koji će se realizovati na teritoriji opštine, kako bi se dostigli ciljevi i postiglo održivo povećanje zaposlenosti. On je podsetio na to da lokalna samouprava više godina radi na smanjenju nezaposlenosti njenih građana.

– Mi smo odvojili dva milona iz sopstvenih sredstava, a dva miliona smo dobili od pokrajine. Omogućili smo javne radove kako bi zaposlili naše sugrađane makar na četiri meseca. Uporedo sa tim odvojili smo 1.500,000 dinara koje bi udružili sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, koja ove godine nije imala sredstva. Ovo je akcija koju ćemo i naredne godine nastaviti. Potrudićemo se da iz lokalnog budzeta odvojimo veće sredstva i da ih udružimo kako sa sekretarijatima tako i ministarstvima, da bi što više naših građana došlo do zaposlenja. Da li su to nova radna mesta, samozapošljavanje ili javni radovi, pripravnici, videćemo šta je najbolje. U svakom slučaju tu smo da pomognemo, izjavio je prvi čovek opštine Novi Bečej.

U opštini Novi Bečej je odlučeno da se podrže programi javnih radova sledećih preduzeća, institucija i organizacija civilnog društva: Mesna zajednica Bočar sa tri radnika, KJP Kompred Novo Miloševo sa pet radnika, Centar za socijalni rad Opštine Novi Bečej sa pet radnika, Javna ustanova Sportsko rekreativni centar Jedinstvo Novi Bečej sa pet radnika, Mesna zajednica Kumane sa dva, Udruženje za negovanje tradicije Novi Bečej sa takođe sa dva radnika, te Mesna zajednica Novi Bečej sa tri radnika. Radoslav Šećerov, zamenik predsednika Saveta mesne zajednice Novi Bečej je rekao da će sa ovakvom pomoći u ljudstvu lakše uspeti da spreme grad za predstojeći zimski period.

– Mesna zajedna Novi Bečej je putem ovog ugovora dobila tri radnika. Oni će nam pomoći uz naše stalne radnike da poboljšamo koliko možemo našim meštanima infrastrukturu, staze, ćuprije, pomognemo u košenju trave, kazao je Šećerov. Saopšteno je i da će biti raspisana i dva nova konkursa, a to su javni poziv poslodavcima za dodelu subvencija za otvaranje novih radnih mesta u 2013. godini i javni poziv nezaposlenim licima za dodelu subvencija za samozapošljavanje u 2013. godini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име