U osnovnim školama u opštini Novi Bečej početak marta obeležen je na poseban način, akcijom posvećenoj bezbednosti dece u saobraćaju.

 

 

Đacima su podeljeni fluoroscentni zaštitni prsluci, koje je obezbedio Savet za bezbednost saobraćaja u opštini Novi Bečej. Cilj akcije je da se izvrši edukacija učenika o pravilnom ponašanju u saobraćaju, ali takođe ima i preventivni karakter, rekao je Ivica Milankov, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja.

– Deci koja u školu putuju biciklom obezbedili smo prsluke. Trećeg marta smo ih podelili đacima u Kumanu, Bočaru, Novom Miloševu i OŠ „Miloje Čiplić“, a četvrtog marta ćemo posetiti OŠ „Josif Marinković“. Prsluke smo podelili zbog veće sigurnosti dece u saobraćaju. Takođe, novi zakon o saobraćaju treba da stupi na snagu ove godine, a po njemu će sva deca koja su učesnici u saobraćaju morati da koriste prsluke. Deca treba da znaju da se brinemo o njima, kazao je Milinkov.

Akcija se nastavlja sledeće nedelje i tada će đacima prvacima biti uručen „Pažljivko“, koji bi trebalo da bude uzor deci kao neko ko poštuje saobraćajne propise.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име