Radna grupa za izradu Akcionog plana za kapitalne investicije na teritoriji opštine Novi Bečej odražala je prvi sastanak 5. maja u zgradi opštine. Jednoglasnom odlukom za koordinatora radne grupe je izabran Kristijan Lukić.

 

-Radna grupa će direkno uticati na izradu Akcionog plana. Koordinator će komunicirati sa svim članovima, kao i sa drugim predstavnicima institucija sa teritorije naše opštine, kako bi prikupili sve projekte koje poseduje te ustanove, odredili prioritete i na kraju dobili kvalitetan Akcioni plan, koji planiramo da implementiramo u naredne tri godine. Akcioni plan je jedan od osnovnih dokumenata koji nam je neophodan, kako bi naša opština dobila regionalni sertifikat od NALED – a za opštinu sa povoljnim poslovnim okruženjem. Kako bi ispunili sve kriterijume NALED – a, nedostaje nam još ovaj dokument, objašnjava Lukić.

Cilj izrade Akcionog plana za kapitalne investicije na teritoriji opštine Novi Bečej je jačanje kapaciteta opštine razmatranjem svih potreba i pažljivoj analizi prioriteta, koji služe kao glavni instrumenti za povezivanje razvoja infrastrukture sa urbanističkim, strategijskim i drugim planovima lokalne samouprave koji zahtevaju značajna ulaganja, te olakšavanje pristupa finansijskim fondovima i postizanje zadovoljavajućeg stepena ekonomskog rasta uz zadovoljavanje socijalne politike.

Predsednik radne grupe je Saša Šućurović, dok su članovi: Matija Kovač, Miloš Zvekić, Ljubinko Vujanić, Ivan Bošnjak, Saša Dujin, Milica Nešić, Zora Stanisavljev, Saša Vojnović i Marica Bešlin.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име