Pred kraj godine usvojen rebalans budžeta za proteklu godinu i budžet za narednu godinu. Upravo tako je bilo i na 26. sednici Skupštine opštine Novi Bečej, održanoj 26. decembra.

 

Predsednik Skupštine opštine Novi Bečej: “Najvažnije je da je usvojen budžet. Plate se smanjuju, budžet je štedljiv, smanjuju se i rashodi za putovanja, kao i druge stvari. Akcenat smo dali poljoprivredi. Sredstva koja smo dobili od zakupa državne zemlje, usmerili smo za izgradnju tvrdih puteva od mlevenog kamena. Odlučeno je da se zgrada stare Vranjevačke opštine završi kompletno, da se privede nameni, tako da će se to sledeće godine zaživeti. Pravilnikom Opštinskog veća utvrđeno je da će opština finansirati treći pokušaj vantelesne oplodnje, i za to smo sredstava predvideli u budžetu. U Novom Miloševu će biti izgrađene jaslice koje su preko potrebne, to će takođe biti urađeno sledeće godine. Dosta stvari je planirano, trudićemo se koliko možemo kroz projekte da ih i realizujemo. Nadamo se da ćemo uspeti da uradimo ono što smo planirali“.

Usvojena je tada i Odluka o modelu i metodu privatizacije JP Radio difuzne delatnosti “Radio Novi Bečej”. Doneta su Rešenja o davanju saglasnosti na Programe rada za 2015. godinu, za sva javna preduzeća i ustanove opštine Novi Bečej. Takođe, doneto je Rešenje o imenovanju direktora Kancelarije za mlade opštine Novi Bečej , kao i direktora Centra za socijalni rad. Jedna od tačaka na ovoj sednici bila je donošenje Rešenja o razrešenju i imenovanju člana Upravnog odora PU “Pava Sudarski”, kao i donošenje Rešenja o razrešenju i imenovanju člana komisije za dodelu stipendija.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име