Sledećeg petka i subote (12. i 13. jun) u Novom Bečeju sve će biti u znaku ljubavi. Jedinstveni prirodni fenomen cvetanja reke, koji se odigrava samo na Tisi i reci Jang Cenk Jang u Kini, dovoljno je interesantan sam po sebi da privuče veliki broj posetilaca u ovu potisku opštinu, ali to je samo početak priče o možda najromantičnijoj manifestaciji u regionu, „Kad Tisa cveta”.

 

Tiski cvet, insekt koji tri godine živi u mulju reke da bi u toku samo jednog dana izašao na površinu da bi produžio vrstu, zaštitni je znak Novog Bečeja. Od imena hotela do spomenika i cvetnjaka u tom obliku pa sve do elegantnih suvenira koje možete naći na svakom koraku sve je u Novom Bečeju u znaku tiskog cveta i legende o ispunjavanju ljubavnih želja. Nemanja Vasković, direktor Turističke organizacije opštine Novog Bečeja, kaže da je specifičnost ovogodišnje manifestacije što se javio veliki broj ljudi koji dolaze da proslave svoje godišnjice brakova ili veze baš ovom prilikom.

– U Srbiji ne postoji ni jedna slična manifestacija. Uglavno su posvećene nekoj vrsti hrane ili starim zanatima samo je manifestacija „Kad Tisa cveta” posvećena isključivo ljubavi i romantici. Prošle godine smo na naše prijatno iznenađenje imali jednu javnu prosidbu, jer smo na ogromnom video ekranu, postavljenom nasred reke projektovali u tom trenutku ispisane ljubavne poruke, pa je mladić iskoristio priliku da na taj način zaprosi svoju devojku. Ove godine će nam u većem broju gosti biti parovi koji žele da proslave svoje godišnjice veze ili braka baš kod nas, ali najveći broj posetilaca ipak čine oni koji će pustiti zapaljenu svećicu na liciderskom srcu u Tisu sa nadom da će im se ljubavne želje ispuniti, rekla je direktor Turističke organizacije.

Dvodnevna manifestacije ponudiće posetiocima raznolikost na etno bazaru, kao i romantične melodije i druge prateće sadržaje.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име