Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej
Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej

U investicije u opštini Novi Bečej uloženo je 390 miliona dinara, od čega je više od 70 odsto novca stiglo iz  republičkih, pokrajinskih i evropskih fondova, pohvalili su se pred kraj godine čelnici te banatske opštine.

-Opština Novi Bečej godinu završava sa više od 40 infrastrukturnih projekata realizovanih za 18 meseci, od čega je u ukupnom iznosu opština učestvovala sa samo 30 odsto sopstvenih sredstava, napominje predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović koji je pred novinare izašao sa podacima koji se odnose na period od lokalnih izbora u 2016. godini.

Najveći projekat je, kako je istaknuto na konferenciji za novinare, rekonstrukcija vodovodne mreže dužine 4.500 metara, u vrednosti od skoro 22 miliona dinara, čime je više od 500 domaćinstava dobilo redovno i, kako dodaju, sigurno snadbevanje vodom.

-Iako ovo nije rešilo problem pijaće vode u opštini, smanjilo je mogućnost od pucanja dotrajalih azbestnih cevi koje su zamenjene. Takođe, postavljanjem tehnološke opreme za automatsko doziranje sredstava za dezinfekciju vode na vodoizvorištima u Novom Bečeju i Kumanu, više od 6.000 domaćinstava u ove dve opštine dobilo je vodu dobrog mikrobiološkog kvaliteta, objašnjava prvi čovek opštine.

Industrijska zona u Novom Miloševu dobila je saobraćajnice, dograđen je i opremljen trafo, izgrađena je atmosferske kanalizacije kao i fekalna kanalizacija, a završeni su i radovi na izgradnji gasovoda, što je, kako ističu, pokazatelj spremnosti lokalne samouprave za buduće investitore.

Poslednja vest je stigla iz evropskog IPA fonda, a odnosi se na projekat povećanja efikasnosti zaštite od poplava u opštini pomoću pametnog merenja vodostaja, u vrednosti od 300.000 evra.

-Do kraja godine nas očekuje i poseta republičkog ministarstva kulture od kojih očekujemo pozitivnu ocenu za realizaciju aktivnosti u okviru projekta „U fokusu“, a koji je podrazumevao rekonstrukciju i opremanje sale i pretvaranje u multifunkcionalni prostor u Domu Kuture u Novom Bečeju, Žitni magacin u Novom Miloševu – rekonstrukciju i opremanje sprata, rekonstrukciju fasade i postavljanje dekorativne rasvete, te rekonstrukciju dela Turskobečejske štedionice i pretvaranje u prostor za Kulturni inkubator, kazao je novinarima Saša Maksimović.

U okviru pomenutog projekta je, podsećanja radi, predviđeno i sledeće:
radovi na adaptaciji prostora galerije i biblioteke u okviru prostorija Banatskog kulturnog centra u Novom Miloševu, radovi vezani za izradu stepeništa i ogradnog zida u Narodnoj biblioteci u Novom Bečeju, uređenje Muzeja „Žeravica“ u Novom Miloševu, uređenje prostora Mini zoološki vrt ptica plovuša porodice Jorgin u Novom Miloševu.

-Iako je tim na čijem sam čelu značajno manji nego što je praksa u opštinskim strukturama, ostvarili smo rezultat koji je mnogo bolji od onog koji je ranije pravio veći broj ljudi. To za nas znači da smo radili mnogo, pa je ponekad delovalo da nemamo vremena da stanemo da se pohvalimo urađenim. Ni to nije dobro, jer ljudi u opštini moraju da znaju šta radimo, zašto nešto radimo i kako se to finansira. Veliki broj problema koje danas rešavamo, u ovom trenutku samo eskaliraju. Da su rešavani na vreme, danas ne bismo pričali o tome. Nažalost, ni dotrajale vodovodne cevi, ni problem sa Domom zdravlja nisu od juče. A naša je obaveza da ih danas rešimo, što i činimo, zaključio je Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej.

 

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Stvarno važno: Informisanjem do ostvarivanja javnog interesa u opštini Novi Bečej“, koji sufinansira opština Novi Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име