Humanitarna akcija „Gospojina vraća osmeh“ zaista se danas završila osmesima porodice Stanaćev iz Kumana, koja je na poklon od ove manifestacije dobila novu kuću.

 

Predrag Stanaćev i Dušanka, koja je osoba invaliditetom, sa dvoje dece živeli su u maloj kući na kraju mesta od koje je vodio neasfaltirani, blatni put, što je za Dušanku koja je u kolicima predstavljalo veliki problem pogotovu tokom kišnih dana. Učesnici manifestacije „Gospojina“, od estradnih ličnosti do vlasnika opreme i ugostiteljskih objekata odazvali su se i u fond „Gospojina vraća osmeh“ slilo se dovoljno sredstava da, pored novca prikupljenog u akciji „Gađanje predsednika opštine balonima sa vodom“, može da se kupi kuća na adekvatnijoj lokaciji za porodicu Stanaćev. Kuću u kojoj su do sada živeli, Stanaćevi su poklonili opštini, koja će tako imati priliku da usreći još jednu porodicu smestivši je u nju.

Saša Šućurović, predsednik opštine i organizacionog odbora „Gospojine“ srećan je što je akcija uspela.

-Predhodnih godina smo humanitarnu akciju radili sa fondom „Bitka za bebe“. Ove godine smo doneli odluku da ipak ta humanitarna akcija bude vezana za stanovništvo opštine Novi Bečej. Napravili smo tim koji je odredio koja je porodica najugroženija, skupili smo sredstva. Pre svega svi oni ljudi koji su imali nekakvu korist od naše manifestacije tj. koji su učestvovali u našoj manifestaciji, uplatili su novac na žiro račun humanitarne akcije i došli smo do sredstava da kupimo ovu kuću. Porodica koja je dobila ovu kuću, imala je svoju kuću, faktički smo tu kuću dobili na poklon i ovom akcijom smo rešili dve porodice i to je svakako uspeh ove godine, naše manifestacije i naše akcije. Imamo u planu da i sledeće godine pokrenemo ovakvu akciju, s tim što ćemo krenuti od samog početka godine, tako da će trajati godinu dana i mislim da ćemo time rešiti i veće probleme u našoj opštini. Akcija će biti šireg karaktera, izjavio je Šućurović.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име