Branislav Števkić i Nebojša Vujackov, pripadnici poljočuvarske službe „Beli Vuk“ iz Novog Bečeja, prošle srede 4. septembra oko 23.45 sati prilikom redovnog obilaska terena u novobečejskom ataru „Veliki rit“ zatekli su lopove koji su krali kukuruz na njivi Branislava Pejina.

 

-Tri maloletna lica su oko ponoći ušla u kukuruz vlasnika Branislava Pejina iz Novog Bečeja i obrali četiri reda. Zbog učestale krađe tih dana, u tom delu atara postavili smo zasedu i čekali smo par noći. Na početku su prolazili samo oni koji su išli do svoje zemlje, nismo videli ništa sumnjivo sve do 4. septembra kada smo zatekli tri maloletna lica S.N., B.D. i B.M. iz Novog Bečeja kako beru kukuruz. Prišli smo bliže i videli smo gomilu kukuruza, u tom momentu smo uhvatili jednog od tri maloletna lica, koje je kasnije otkrio identitet ostalih. Obavestili smo koordinatora poljočuvarske službe koji je na teren pozvao policiju, otkriva o događaju otkrio poljočuvar Branislav Štefkić. Lopovi su do dolaska radnika poljočuvarske službe obrali četiri brazde kukuruza koji su bacali na gomile pored njive. Poljočuvari su izbrojali 64 gomile kukuruza.

Oko 20 metara, to je 20.000 dinara, ali to je samo na jednom mestu, ima još pet, šest njiva koja su takođe oštećene, tako da je šteta velika. Svake godine se dese krađe ovakvog tipa, ali ove godine su učestalije, bitno je da smo ih našli i uhvatili na vreme, ističe Nebojša Vujackov. Zbog postojanja osnovi sumnje da je navedena grupa izvršila više krivičnih dela krađa kukuruza sa njiva Nebojše Ostojić, Mileta Josimović i drugih zemljoradnika iz Novog Bečeja, obaveštena je Policijska stanica Novi Bečej koja će nastaviti rad po ovom i drugim predmetima u cilju procesuiranja istih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име