Trideset stanovnika opštine Novi Bečej dobilo je posao u projektu javnih radova koje je obezbedila lokalna samouprava u saradnji sa pokrajinskim sekretarijatom, a koji će trajati četiri meseca. Zbog odluke da nema zapošljavanja u javnim preduzećima i ustanovama, ove godine su konkurisala udruženja građana i nevladine organizacije.

 

Tim povodom u svečanoj sali opštine 14. avgusta su potpisani ugovori sa njihovim predstavnicima.

Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej rekao je da je program zapošljavanja definisan Lokalnim akcionim planom zapošljavanja. Ovim aktom se definišu prioriteti i ciljevi politike zapošljavanja u 2014. godini i utvrđuju programi i mere koji će se realizovati na teritoriji opštine Novi Bečej, kako bi se dostigli ciljevi i postiglo održivo povećanje zaposlenosti. On je dodao da lokalna samouprava opštine Novi Bečej već više godina radi na smanjenju nezaposlenosti njenih građana.

– Mislim da smo pomogli bar nekim porodicama, da se neko iz istih zaposli na četiri meseca. Svake godine imamo plan da kroz javne radove zaposlimo ljude koji su na birou. U ovom programu, takođe, postoji i stručna praksa, pa će 15 ljudi uskoro početi da obavlja istu na šest meseci, a sledeće godine će nastaviti, kako bi došli do potrebnih 12 meseci, koliko je potrebno za pripravnički. To će biti sledeće godine isplanirano kroz budžet. Tako da će naših 15 mladih ljudi, koji su završili fakultete, moći da rade u javnim preduzećima i ustanovama, jer je taj deo dozvoljen bez saglasnosti Ministarstva, pa će stoga moći biti primljeni, objasnio je prvi čovek opštine te banatske opštine.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име