Opština Novi Bečej je potpisala ugovor o neizgrađenom građevinskom zemljištu u javnoj svojini opštine 12. novembra, sa firmom „Phoenix Industrial” iz Beograda i firmom „Vel – Var” iz Novog Bečeja. Na zakupljenom prostoru ove dve firme izgradiće svoje proizvodne kapacitete.

Matija Kovač, zamenik predsednika opštine Novi Bečej rekao je da opština vrlo odgovorno i ažurno izlazi u susret svim zahtevima koje dobiju od preduzetnika i privrednika, što iz naše zemlje, tako i stranih investitora.

– Naša obaveza je da omogućimo ljudima, da brzo realizuju svoje poslovne namere u našoj opštini. U rekordnom kratkom roku smo ispoštovali sve procedure koje zakon nalaže, raspisali konkurs i sproveli postupak javnog nadmetanja. Javile su se dve firme da zakupe tu parcelu. Zakupnina iznosi oko dva miliona dinara na period od 49 godina. Ova cena koja je utvrđena po zakonu, i biće prihod opštine Novi Bečej. Biće otvorena nova radna mesta, što će istovremeno doprineti boljoj ekonomskoj situaciji. Pravimo bolje uslove da bi se ljudi vratili u svoj grad. Ovim putem pozivam i druge koji su zainteresovani da koriste opštinske parcele u industrijskoj zoni, da nam se jave, podnesu pismo o namerama, zatim da se i usmeno obrate, pa da realizujemo projekte koje će doprineti našoj opštini“.

Firma „Phoenix Industrial” duže od godina dana aktivno sarađuje sa firmom „Vel – Var” i to pretežno u mašinskim i zavarivačkim oblastima, konstrukcijama i sličnim projektima. Slobodan Glavaški, izvršni direktor firme „Phoenix Industrial” ističe da je saradnja između ove dve firme počela da se razvija na višem nivou.

– Došli smo do zaključka da bi bilo korisno za našu saradnju da otvorimo i izgradimo jedan objekat koji bi služio prevashodno za specijalne namene, kako radioničke, tako i za sklapanje različite mašinske opreme. Raspitali smo se kod opštine Novi Bečej da li postoji pogodna parcela za to, dobili smo pozitivan odgovor i brzo smo krenuli u realizaciju. Lokalna samouprava je vrlo brzo reagovala. Ovo je samo nastavak naše saradnje. Bilo je više projekata na terenu. Došao je trenutak da imamo naš objekat u kome možemo obavljati poslove, rekao je Glavaški.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име