Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) iz Novog Bečeja danas je održalo jednu iz niza radionica posvećenih edukaciji građana iz oblasti zaštite životne sredine i posledica požara. Projekat je dobio podršku kompanije NIS, a izabran je na javnom konkursu „Zajednici zajedno“.

 

Cilj projekta je prvenstveno edukacija mladih kako da postupaju u slučaju požara, ali i ukazivanje na problem zagađenosti životne sredine i uništavanje biljnog i životinjskog sveta prilikom požara. Današnje predavanje bilo je namenjeno srednjoškolcima, a održala ga je Anja Medić iz NIS-a. Tema predavanja bili su ekologija, zaštita životne sredine, ali i niz praktičnih saveta, kao što su postupanje u slučaju požara, upotreba protivpožarnog aparata i slično. U sklopu radionica koje se održavaju u vatrogasnim domovima akcenat je na demonstraciji gašenja vatre protivpožarnim aparatima, a učenici osnovnih i srednjih škola i njihovi roditelji će nakon obuke biti pripremljeni kako da reaguju ukoliko uoče opasnost od požara.

Zaštita životne sredine je jedan od prioriteta kompanije NIS i što je razlog za podršku ovom projektu. Projekat je izabran na Javnom konkursu „Zajednici zajedno“ u okviru programa Saradnja radi razvoja koji je namenjen podršci projektima iz oblasti sporta, kulture, ekologije, nauke i humanitarnih delatnosti u gradovima i opštinama u kojima NIS posluje. Program se realizuje već šest godina zaredom, dok broj projekata koji doprinose razvoju lokalnih zajednica raste.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име