– Lokalna samouprava je odlučila da ukine ekstra zonu i da ona u Novom Bečeju više ne postoji, odnosno da bude izjednačena sa prvom zonom. Od toga neće imati koristi samo preduzetnici, već i građani koji žive u tom delu grada, odnosno u samom centru, rekao je predsednik opštine Saša Šućurović.

Uslišene su molbe novobečejskih preduzetnika da im se smanji porez i određene poreske stope. Šućurović je istakao i odluku o poveravanju zimske službe JP „Direkciji“, odnosno JP „Komunalac“ i JP „Kompred“, koji će raditi na terenu, jer su taj posao, kako je rečeno, odlično obavljali i prethodnih godina.

Na sednici Opštinskog veća bilo je reči i o ukidanju JP „Radio Novi Bečej“, jer privatizacija ovog preduzeća nije uspela.

– Novi Bečej jedan period sigurno neće imati radio, a ovo javno preduzeće ćemo drugačiji formulisati. Doći će do nekih izmena, pa će ono sada biti medija centar, a radio će tim izgubiti frekvenciju. Početkom sledeće godine ćemo se boriti za to da opština Novi Bečej opet ima radio. Da li će to biti javno preduzeće ili privatno, u svakom slučaju ovo sredstvo informisanja našim građanima je potrebno, kazao je Šućurović. Četvrta tačka dnevnog reda, na kojoj su se članovi Veća najviše i zadržali na ovoj sednici, jeste dvorac Heterlendi.

– Svedoci smo da se sve više u medijima spominje dvorac Heterlendi i da je bilo dosta nepravilnosti. Pravna služba, advokat i moji najbliži saradnici su mi dosta pomogli. Već godinama radimo na pokušaju da sredimo probleme koje su naši prethodnici napravili. Velike pare su u igri, postoje velika neslaganja i ja kao predsednik opštine svakako sam tu da se potrudim da to dovedemo u najbolji red, odnosno da sredimo i vidimo ko je odgovoran i šta je potrebno da se taj dvorac završi. O ovoj tački je bilo samo informisanje Veća, jer je materijal ogroman, godinama radimo na tome i mislim da će se o tome još dosta pričati. Na žalost, Novi Bečej, kada se spomene dvorac Heterlendi, to je u negativnom kontekstu. Moj tim nije umešan ni u šta i potrudićemo se da to privedemo kraju, kazao je predsednik novobečejske opštine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име