Nakon što su prošli obuku koju su im održale kolege iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ iz Novog Sada, nastavnici u bečejskom „Bratstvu“ mogu da počnu da u svom radu primenjuju novi digitalni logopedski set (Behringer).

On se koristi se u većini rehabiltacijskih postupaka uz logopedsku metodu i to kod desetine poremećaja govora, sluha, pisanja… Aparat, inače, jedini koji je na raspolaganju defektolozima i logopedima u toj bečejskoj školi, donacija je Nacionalnog saveta mađarske nacionalne zajednice, čija je vrednost oko 3.000 evra.

Ovakav logopedski set ne poseduju škole u okolini, a to znači da će on biti od koristi u radu sa decom koja već pohađaju ŠOSO „Bratstvo“ – trenutno imaju 116 đaka, ali i onoj iz drugih mesta, koja neće morati da putuju u Novi Sad.

Digitalni logopedski set je najmoderiji instrument namenjen slušanju i govoru, koji u svojoj osnovi koristi digitalno signalno procesiranje – digitalnu obrada signala. Iako se radi o složenoj i sofisticiranoj tehnologiji, ona je za rad korisnika vrlo jednostavna i pouzdana.

Iz škole kažu, ne raspolažu sličnim, ali ni drugim adekvatnim aparatima za rad sa učenicima, stoga će u narednom periodu pokušati da ih nabave. Time bi kvalitet nastave podigli na viši nivo, a učenicima omogućili što bolje uslove za napredak i učenje.

Opširnije u TV prilogu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име