Čišćenje snega i leda u ulicama u opštini Bečej u sezoni 2016/2017. godina radiće zrenjaninska „Eko Gradnja“, saznajemo na Portalu javnih nabavki.

Vrednost ove usluge, takozvane „zimske službe“, biće najviše do 4.000.000 dinara.
Ugovor je sa izvođačem radova potpisala „Direkcija za izgradnju Bečej“ u likvidaciji, a radove će pratiti Javno preduzeće „Komunalac“ Bečej, kome su pripale neke nadležnosti „Direkcije“. Inače, u opštini Bečej postoji nešto više od 23 kilometra puteva prvog prioriteta, drugog oko 20 i trećeg oko 30 kilometara.

JP „Komunalac” planira da na drugačiji način pristupi rešavanju problema sa psima lutalicama u Bečeju koji umnogome opterećuje budžet najveće potiske opštine.

„Komunalac“ će naslediti ugovor zaključen između „Direkcije za izgradnju“ i izvođača radova.

-U skladu sa intenzitetom zime i sredstvima koja budu trošena, eventualno ćemo pokrenuti i novu javnu nabavku ukoliko sredstva zafale u februaru ili martu, ili čak januaru, rekao je v.d. direktora JP „Komunalac“ Bečej Željko Plavšić.

Inače, puna mobilnost putara traje počinje 29. novembra 2016. godine (kada je ugovor i potpisan) i traje do 28. februara 2017. godine.

U programu poslovanja za 2017. godinu Javnog preduzeća „Komunalac“ Bečej, u okviru kog funkcioniše zoohigijeničarska služba i Prihvatilište za napuštene životinje, biće opredeljen novac u skladu sa brojem pasa koji se tamo trenutno nalaze, rekao nam je v.d. direktora  Plavšić. Prema njegovim rečima, neophodno je izmeniti i aktuelnu odluku o držanju domaćih životinja.

Naime, ovom javnom preduzeću je zbog likvidacije „Direkcije“ dodato: održavanje ulice, puteva i saobraćajne signalizacije, te uređivanje bankina, održavanje trotoara i čišćenje snega (zimska služba), ali i upravljanje javnim putevima i obezbeđivanje javnog osvetljenja. Potom, tu je i upravljanje i održavanje i otresišta na atarskim putevima i upravljanje i održavanje dečjih igrališta i terena za igru.

Inače, kapacitet prihvatilišta za napuštene životinje u Bečeju na Iđoškom putu je 150, a neretko tamo bude zbrinuto oko 300 pasa lutalica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име