Tisa danas u Novom Bečeju
Tisa danas u Novom Bečeju

Plivanje za časni krst koje je 19. januara, na Bogojavljanje, prvi put trebalo da se održi u Novom Bečeju, odlukom Upravnog odbora manifestacije, danas je zvanično otkazano.

Razlozi za otkazivanje manifestacije u organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine Novi Bečej i Turističke organizacije opštine Novi Bečej bezbedonosne su prirode, potvrdio je Saša Dujin, v.d. direktor Turističke organizacije Novog Bečeja: „Juče smo odustali od plivanja za časni krst jer ne postoji jeftini način da se iseče led u dužini od trideset i tri metra koliko je potrebno. Zato smo odlučili da isečemo manju površinu leda i da takmičari jedan po jedan uđu u vodu i otplivaju dva metra do krsta, kao i da svi budu nagrađeni. Međutim, problem predstavljaju sitni delovi leda, koji su oštri i zbog kojih se plivači mogu povrediti. Sugestija da je rizično po takmičare da se oprobaju u plivanju za časni krst stigla je i iz Doma zdravlja.“

 

Dujin je izrazio žaljenje nemogućnošću organizovanja manifestacije, naročito zbog činjenice što je odziv građana koji su želeli da učestvuju bio odličan. Čak njih petnaestoro, od čega dve ženske osobe, izrazilo je želju da se takmiči u plivanju za časni krst. Organizatori se nadaju da će sledeće godine ovakva manifestacija konačno biti organizovana i u Novom Bečeju.

Inače, u Bečeju nekolicina mladih najavila je danas da će plivati u Tisi povodom tog verskog praznika. Zbog toga su u jednom malom delu Tise uklonili led, pozvali su zainteresovane da se priključe, ali napominju da to čine na sopstvenu odgovornost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име