Poljučuvarska služba u Novom Bečeju osujetila je krađu veće količine krušaka u ataru Bisernog ostrva, kod mosta koji spaja ovu banatsku varoš i Bačko Gradište, saopštila je lokalna samouprava. Poljočuvar Branislav Štefkić, koji je 31. jula, oko 19 časova, bio na dužnosti, primetio je u voćnjaku osobe iz Bačkog Gradišta, od ranije poznate po činjenju krivičnih dela, o čemu je odmah obavestio koordinatora poljočuvarske službe Milana Budakova.

 

– Da Štefkić ne bi došao u opasnost, na lice mesta sam uputio i poljočuvara Dragana Petrovića, vodeći se time da je sigurnije kada su dvojica na terenu. Oni su ušli u voćnjak i tamo primetili četiri džaka napunjena kruškama. U međuvremenu su pronašli još 13 džakova i bicikl koji su lopovi ostavili, ispričao je Budakov.

Zapazili su ujedno grupu kradljivaca krušaka koja je bežala iz voćnjaka prema Bačkom Gradištu. Bilo je ukupno jedanaest osoba – četiri muškarca, pet žena i dvoje dece stare oko deset godina. Poljočuvari su događaj prijavili policijskoj stanici u Novom Bečeju.

– Spustio sam se tog dana kod mosta i primetio belog „golfa” i osobu koja je već nekoliko puta uhvaćena u krađi na teritoriji naše opštine. Uočio sam da je uznemirena, da često koristi telefon, pa sam posumnjao da je u toku krađa, istakao je poljočuvar Štefkić. Vrednost zaplenjenih krušaka, po rečima Budakova, iznosi oko 70.000 dinara, ali kako je vlasnik voćnjaka nepoznat, jer je reč o „zaparloženom državnom zemljištu” za koje se ne plaća zakup, kruške će biti podeljene. Pomoćnik predsednika opštine zadužen za bezbednost i vanredne situacije Ivica Milankov kazao je da će deo krušaka, koje su dovezene u dvorište opštinske zgrade, u dogovoru sa direktorom Predškolske ustanove „Pava Sudarski”, biti podeljene deci u vrtiću, dok će ostatak biti isporučen Domu za smeštaj duševno obolelih lica „Sveti Vasilije Ostroški – Čudotvorac”.

 

Izvor: Dnevnik

Foto: Ilustracija

{comment}

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име