Budžet opštine Novi Bečej, koji je juče (26. decembar) usvojen u Skupštini opštine, iznosi oko 1,5 milijardu dinara.

Sa predsednikom opštine Novi Bečej Sašom Maksimovićem razgovarali smo o planovima za 2020. godinu.

Naš sagovornik je ocenio da je manifestacija Gospojina, iako nije profitabilna, budući da se tek oko polovine uloženog novca iz budžet i vrati, opština neće odustajati od nje.

Iako ova banatska opština ima probleme kao i druge opštine u regiji – kvalitet vode za piće i otpadne vode, čelnici opštine ne planiraju da se zadužuju kod komercijalnih banaka ni za te projekte, ali ni za druge.

Opština Novi Bečej nedavno je kupila parcelu koja je pripadala Mlekoproduktu iz Zrenjanina. Ta parcela bi mogla jednog dana da bude sportsko – rekreativnog tipa i to, kako Maksimović kaže, bazenski kompleks, iako se slaže sa konstatacijom da je bitnije ulagati u puteve i vodovodnu mrežu.

Krajem prošle godine Novobečejci su platili troškove sudskog postupka na ime pozajmice za most koji je trebalo da poveže dva Bečeja, a danas se nalazi na Tisi u Adi. Taj novac (oko 20 miliona dinara sa kamatom) mogao vratiti iz kase pokrajinske vlade u opštinsku kasu Novog Bečeja, budući da je revizija pred Vrhovnim sudom vratila postupak u proceduru.

Opština Novi Bečej i dalje nastavlja da pomaže sve studente koji ispune uslove konkursa, kao i porodice sa decom i to sa iznosom od 20.000 dinara po detetu koje se rodi. Takođe, rekonstrukcija Doma zdravlja Novi Bečej i u okviru njega potencijalni regionalni dijalizni centar, te finansiranje četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje, samo su neki od, prema rečima predsednika opštine Saše Maksimovića, ulaganja u domen zdravlja i mlade.

Pogledajte novogodišnji intervju

 

Projekat „Imaš pravo da znaš“ sufinansira opština Novi Bečej

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име