Sa jednog od ranijih bečejskih turnira u malom fudbalu
Sa jednog od ranijih bečejskih turnira u malom fudbalu

Imajući u vidu da je Bečej 2003 u eliti, a Tisa iz susednog Novog Bečeja u drugoligaškom futsal karavanu, Potisje se izdvaja kao važan region u kom je igra „na petoparcu“ ne samo kvalitetna, već i popularna.

Zato, ne čudi da je vest o organizovanju zimskog ili božićno-novogodišnjeg turnira, svejedno, u malom fudbalu naišla na pozitivan odjek znatno šire od potiskog regiona.

-Turnir je izazvao interesovanje daleko šire, a kako imamo najave dolaska ekipa iz Bosne i Hercegovine, bliže Republike Srpske, i Mađarske, sve poprima međunarodni karakter. To samo potvrđuje da je ideja o „resetovanju“ turnira bila ispravna, te da više nećemo dozvoliti da bude tolika pauza, već ćemo ga tradicionalno organizovati u pretpraznične i praznične dane. Posle nove konsultacije sa pokroviteljom turnira, opštinom Bečej, pored seniorske i veteranske konkurencije, uključuju se i dve kategorije dece, pioniri rođeni 2006. i 2007, odnosno mlađi pioniri rođeni 2008. godine i kasnije, koji će svakodnevno igrati predigre starijima. Kotizacija za dečije ekipe iznosi 3.000 dinara, a za starije 12.000 seniori i 6.000 veterani. Kad smo kod veterana, starosna granica je 36 godina, a u ekipi mogu biti trojica igrača starija od 32 godine, u ime Organizacionog odbora predstavnicima medija saopštio je Oto Barta.

Važno je napomenuti da ekipa na terenu broji pet igrača i golmana, te da se ne igra futsal, nego fudbalskom loptom. Nagradni fond je pola miliona dinara i čine ga uplate od kotizacije, donacije opštine i njihovih partnera iz privrednog sektora.

-Novčani nagradni fond je predviđen samo za seniorsku konkurenciju i to u srazmeri pobedniku 350.000, poraženom u finalu 100.000 i trećeplasiranoj ekipi 50.000 dinara. Najbolje plasirane ekipe u ostalim takmičarskim kategorijama i pojedinci, pored pehara, dobiće robne nagrade. Suđenje je povereno ispitanim fudbalskim sudijama, a ulaznice će imati simboličnu i prihvatljivu cenu za svakoga, uključio se u razgovor član Organizacionog tima Nenad Kudrić.

Imajući u vidu da je opština Bečej u saradnji sa Kancelarijom za mlade letos bila aktivno uključena u organizacijama turnira, u Bačkom Gradištu, Bačkom Petrovom Selu i dva u Bečeju, onda je logično bilo da se prihvati organizacije i aktuelnog turnira.

-Na ovaj način omogućavamo mladima koji nisu uključeni u rad sportskih klubova da i oni upražnjavaju zdrav stil života, a drugima, pak, da uživaju u takmičarskom ritmu. Letošnji turniri u basketu i fudbalu imali su humanitarni karakter. Ovaj bi trebalo da afirmiše Bečej kao grad sporta, jer očekujemo dolazak ekipa iz raznih sredina. Prilika je ovo da kažemo da ne zaboravljamo na sportsku infrastrukturu, čime poboljšavamo uslove za bavljenje sportom. Upravo završavamo totalnu rekonstrukciju terena za male sportove u SRC „Đorđe Tapavica Džoja“ u Bačkom Gradištu, čime se stvara mogućnost za organizovanje letnjeg turnira na njemu. Sumiramo godinu na izmaku i moram da primetim da smo posetili petnaestak klubova i isporučili im opremu u vrednosti oko dva miliona dinara, čime smo im pomogli da nesmetano rade, nije propustio da naglasi član Opštinskog veća zadužen za omladinu, sport i turizam Dane Mandić.

Za pohvalu je uključivanje lokalne samouprave u organizaciju sportskih dešavanja, jer bez jakog pokrovitelja nema dobrih manifestacija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име