btrhdr

Múlt héten a MojBečej kamerája is megörökítette a DTV Partizan tavaly megújult pályája körüli áldatlan állapotokat, a hatalmas gazt.

Riportunkban az óbecsei Sportszövetség elnöke, Dejan Kapriš adott hangot elégedetlenségének a Komunalac Közvállalattal való jelenlegi együttműködés miatt.

A riportot követően nem sokkal a Komunalac munkásai lekaszálták a füvet.

A nyilvánosság ereje akkor is megmutatkozott, amikor a sajtóban megjelentek a zsilip és az 1942-es razzia áldozatainak az emlékműve körüli terület fotói, melyek tanúsága szerint a védett műemlék mellett hónapok óta nem kaszáltak. A tudósítás után egy nappal a területet lekaszálták, de a műemlék tövében ottmaradt a nagy gaz, és a vadon nőtt zsenge cserjéket, fákat sem vágták ki.

A Komunalac gondozása alatt álló, a vállalat irodaépülete és a park közötti telket teljesen ellepték a hatalmas gyomnövények, emiatt a községi felügyelőséghez érkezett is lakossági bejelentés. Azóta a kerítés mellett egy keskeny sávban kivágták a gazt, de a telek többi része továbbra is borzasztóan elhanyagolt.

Tavasszal az Erdőtelepítők Parkjában tartott sajtótájékoztatót Željko Plavšić, a Komunalac igazgatója, aki miután az újságíróktól értesült arról, hogy a Tisza-parti sétányon nincsenek szemeteskukák, pótolta a mulasztást: valószínűleg korábban már leselejtezett piros kukákat rögzíttetett pánttal a fekete lámpaoszlopokra. Az Erdőtelepítők parkjában viszont már csak egyetlen megrongált kuka árválkodik, és bár a park területének nagy részén levágták a füvet, van olyan kikövezett mellékösvény, amelyet szinte teljesen benőttek a hatalmas gyomnövények.

Željko Plavšić igazgató elmondása szerint a község zöld területének a karbantartásához kevés a munkásuk, ebben a feladatban az újvidéki Mašinac Egyetemista Szövetkezet segíti őket az idén is, ezúttal 17 millió dinárért.

Érdekességként jegyezzük meg, hogy miközben a közvállalat külsős cégnek fizet borsos árat kertészeti munkáért, mert önerőből nem tudja elvégezni az éves munkatervben vállalt kötelezettségeit, a közvállalat munkásai magánszemélyeknek végeznek – feltehetően a Mašinacnak fizetett órabérnél olcsóbban – különféle kertészeti munkákat.

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „Boldogulás a szülőföldön – az állam intézkedései és a polgárok igényei / Ostanak kod kuće – potezi države i potrebe građana“ koji je sufinansiran iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име