Nyújtsd a mancsod, légy a barátom – ezzel az elnevezéssel szervezett akciót az Óbecsei Ifjúsági Szervezet. A Zöldkorzón a menhelyi kölyökkutyák örökbefogadókra vártak, a családban élő ebek pedig benevezhettek egy szépség- és szimpátiaversenyre.

 

 

A bácsföldvári Igor Jurišić négy éve fogadta örökbe a verseci állatmenhelyről Edi kutyát. Azóta elválaszthatatlanok. „Elégedett vagyok, habár nem nálam nőtt fel, de amióta kikerült a ketrecből, elválaszthatatlanok vagyunk. Éjjel-nappal mellettem van és egyfolytában hálás azért, hogy kiszabadítottam.” Ezeken az akciókon egy-két kutyának sikerül gazdát találni.

Örökbefogadási szándékkal azonban kevesen keresik fel a Kishegyesi úti kutya menhelyet. Kristina Stepanov: „Az óbecsei menhelyről akkor lehet örökbe fogadni kutyát, ha nem tartják láncon, megfelelő területet, például kutyabokszot alakítanak ki a számára, és ha gondoskodnak az állatorvosi ellátásról és az élelemről. Az idén ezek a feltételetek és az emberek érdektelensége miatt nagyon kevés kutyát adtunk örökbe.” A fiatal aktivisták ezzel az akcióval elsősorban a felelősségteljes állattartásra szerették volna felhívni a figyelmet és örökbefogadásra ösztönözték azokat, akik megfelelő körülmények mellett tudnának házi kedvencet tartani odahaza.

Ana Aćimov aktivista: „Tapasztalataink szerint részben a mi munkánknak köszönhetően egyre többen fogadnak örökbe kutyát a menhelyről. Az óbecseiek között ez még szokatlan dolognak számít, de mi igyekszünk erre ösztönözni őket. Most lehetőséget biztosítunk nekik arra, hogy itt találkozhassanak néhány kutyával és általuk új barátra tegyenek szert.”

A jótékonysági akció keretében a zsűri megválasztotta a legbájosabb, a legkedvesebb és a legfotogénebb házi kedvenceket, és az aktivisták adományokat is gyűjtöttek az óbecsei állatmenhely javára.

 

Forrás: Pannon RTV

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име