2015. március 27-én fennállásának 6o. évfordulóját ünnepelte az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola.

 

A jubileumi ünnepség műsorszámaiban iskolánk névadójára, Petőfi Sándorra emlékeztünk, majd az előadások a régi szép idők emlékeit idézték. A színpadon a 60-as, 70-es és 80-as, 90-es és a 2000-es évek iskolai élete elevenedett meg. Mindenki élvezettel figyelte diákjaink szereplését és elismerő tapssal jutalmazta helytállásukat.

A rendezvényt jelenlétével megtisztelte Petar Viđikant, az újvidéki oktatásügyi igazgatóság vezetője, Nyilas Mihály tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkár és mgr. Hajnal Jenő, az MNT elnöke, valamint óbecse község önkormányzatának tisztségviselői, Kinka Erzsébet községi elnökhelyettes, Szilágyi Edit a Községi Képviselő-testület elnökhelyettese, Stefanyiga Csaba, Svetlana Vuletić valamint Jelenić Miomir tanácstagok. Az iskola igazgatója, Szűcs Budai Engelbert köszöntötte a Petőfi egykori igazgatóit, a jubiláló kollégákat, valamint jutalmazta a szorgalmas és eredményes tanulókat, kihirdette az iskolanapi irodalmi – és képzőművészeti pályázat díjazottjait.

A műsor után Tallós Kosanić Zsuzsanna, rajztanárnő az iskola előcsarnákában megnyitotta a kiállítást, melyen a diákok munkáit és az iskola múltját idéző emlékeket tekinthették meg az érdeklődők. Az intézmény 57 éves diáklapjának, a Figyelőnek ünnepi számában a szerkesztők igyekeztek minél teljesebben bemutatni az iskola múltját. Erre az alkalomra Tót Kása Piroska, amatőr festő az iskola egykori tanulója Pap József, költő, műfordító, – szintén petőfis diák – Felszín alatt a földben című verséhez készített illusztrációt. A költő e versét a Petőfi iskola tanulóinak ajánlotta.

Többek között visszaemlékezéseket olvashatnak Berecz Tamástól, Szűcs Andrástól, Danilo Doroslovačkitól, Máté Ágotától, az iskola egykori igazgatóitól; Koncz Erzsébettől, Varga Klárától, Maksó Évától, Bartusz Valériától, Ződi Imrétől, az iskola volt munkatársaitól; Kartag Nándortól, Tót Kása Piroskától, Topolcsányi Laurától, Varga Izabellától, Bárány Ottótól, Zavarkó Vilmostól, Péter Leától, az iskola volt diákjaitól, akik neve az alsóvárosiak számára nem ismeretlen.

 

KA

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име