Četvrta sednica SO Bečej u znaku kadrovskih promena | Foto: Ana Aćimov
Četvrta sednica SO Bečej u znaku kadrovskih promena | Foto: Ana Aćimov

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat, a NIS geofizikai vizsgálatokat folytat Nagybecskerek, Törökbecse, Óbecse, Temerin és Zsablya területén. A kutatások során a vállalat kőolajat és földgázt keres. Óbecse község területén az elmúlt napokban Óbecse és Bácsföldvár között végeztek méréseket a NIS munkásai, amelyek csütörtökön fejeződtek be.

A munkálatokat Péterrévén és Radičevićen folytatják a szakemberek, akik december 10-e és 2016. február 15-e között dolgoznak majd ezeken a területeken. A NIS közleménye szerint a feladatot a vállalat szeizmikus szolgálata végzi, és munkájukkal nem zavarják a lakosság mindennapi életét.

Azokban a helyi közösségekben, amelyeknek a területén kutatások folynak, információs pontokat hoztak létre, ahol a polgárok munkanapokon 8 és 14 óra között tájékozódhatnak az eseményekről, illetve megtehetik észrevételeiket, esetleges panaszaikat. A 3D szeizmikus mérésekkel a szeizmikus hullámok terjedésének a sebességét mérik a szakemberek, eme adatok alapján lehet meghatározni az esetleges kőolaj- és földgáz-lelőhelyeket.

A kutatások során korszerű, drótnélküli technológiát alkalmaznak, amelyek a szakértők állítása szerint mind az emberekre, mind a környezetre nézve teljesen biztonságosak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име