Sa jednog od dana konzulata u opštini Bečej
Sa jednog od dana konzulata u opštini Bečej

A VMSZ óbecsei szervezete és a CMH iroda szervezésében az újfalusi helyi közösségben tegnapelőtt harmadik alkalommal tartott kihelyezett konzuli fogadónapot a szabadkai magyar főkonzulátus.

 

 

Gara Katalin konzul asszony és munkatársai a nap folyamán több mint 170 kérelmet vettek át. Molnár Viktornak, a VMSZ községi szervezete elnökének elmondása szerint az érdeklődés egyre nő a magyar állampolgárság iránt, ezért itt várhatóan áprilisban is lesz konzuli fogadónap.

Gara Katalin konzul asszony elmondta: a kettős állampolgárság iránti érdeklődés lankadatlan, és a kihelyezett konzuli napoknak köszönhetően olyanok is igénylik a magyar állampolgárságot, akik az utazással járó költségek és az időráfordítás miatt ezt korábban nem tehették meg.

A konzul asszony arra is felhívta a figyelmet, hogy Vajdaság szinte minden településén lehet kétnyelvű anyakönyvi kivonatot kérni, és ennek birtokában a fordítási költség is megspórolható. Ő azt javasolja, ha valakinek a határozott kérése ellenére sem adnak ki ilyen dokumentumot, panaszával forduljon a Magyar Nemzeti Tanács illetékeseihez.

Gara Katalin emlékeztetett arra is, hogy azok a külhoniak, akik megszerezték a magyar állampolgárságot és élni kívánnak választójogukkal, március 22-éig, azaz péntekig regisztrálhatnak a www.valasztas.hu honlapon.

Magyar szó

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име