Az Európai Únió napja alkalmából az Óbecse Községért Polgári Csoport irodalmi pályázatot hirdetett Európai kaland címmel, amelyen a község általános és középiskolásai vehettek részt.

 

 

A pályázatra 30 munka érkezett a péterrévei Samu Miháy Általános Iskolából, az óbecsei Petőfi Sándor áltatános iskolából, az óbecsei Sever Đurkić Általános Iskolából és a Közgazdasági-kereskedelmi Iskolából.

A Lajber György újságiró, Kiss Igor szociológus és Sormaz Izabella könyvtárigazgató összetételű bírálóbizottság pontszámai alapján a középiskolások között Zita Henrietta írta a legjobb fogalmazát, Juhász Henrietta pedig különdijban részesült.

Az 5. és 6. Osztályok kategóriájában Varnyú Sáráé lett a legjobb fogalmazás, Komáromi Balázs Levente dicséretben részesült, a 7. és 8. osztályosok között a kielmelten legjobb fogalmazás szerzője Magó Annabella volt. Az alsósok közül a legjobb fogalmazás Szabolcski Szabolcs nevéhez fűződik, dicséretben pedig Balogh Martin részesült.

A dijazottak jutalma könyv volt. A dijkiosztó ünnepségen Nagy Szilvia, a Közgazdasági-kereskedelmi Iskola tanulója rövid beszámolót tartott az Európai Únióról. A dijkiosztó rendezvényt ünnepélyességét az óbecsei zeneiskola tanárai által előadott Örömóda emelte. A múlt heti rendezvénynek a Petőfi Sandor Magyar Kultúrkör adott otthont.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име