A községi foglalkoztatási akcióterv adatai szerint tavaly óbecsei székhellyel 1.106 aktív vállalkozás működött, az átlagos jövedelem pedig bruttó 52.210, nettó 37.759 dinár volt.

Csaknem hatmillió dinárt szán az idén Óbecse önkormányzata a községi foglalkoztatási akcióterv megvalósítására, ebből 2,2 millió dinárból közmunkákat, 2,1 millióból szakmai gyakorlatokat támogatnak, továbbá kilencszázezer dinárt önfoglalkoztatás támogatására és hatszázezret a nehezebben foglalkoztatható munkanélküliek kategóriájába tartozók alkalmazásának a támogatására fordítanak majd.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

A Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat nyilvántartásában hiányszakmaként szerepel a gyógyszerész, a gépészmérnök, a licenccel rendelkező biztonsági és munkavédelmi referens, a matematika-, fizika-, angol- és némettanár, a hegesztő, a CNC-operátor, az állatorvos és az állatorvosi technikus, de a munkáltatók nehezen találnak megfelelő értékesítőt, biztosítási ügynököt, építőipari, gépészeti és biztonságtechnikai munkást is.

A szolgálat tájékoztatása szerint egyébként ez utóbbi kategóriák közül általában több munkanélküli is szerepel a nyilvántartásukban, de egyesek a munkavégzés helyének a távolsága vagy a munkafeltételek miatt nem élnek a felkínált lehetőséggel, mások pedig híján vannak bizonyos elvárt kompetenciáknak.

 

Medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „A közpénz átlátható útja: Transparetni put javnog novca“ koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Stavovi izneti u medijskom sadržaju nužno ne odražavaju stavove ministarstva

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име