Oglas o prodaji PIK-a Bečej kao stečajnog dužnika objavljen je u Politici i Večernjim novostima, a zainteresovani imaju rok do 17. decembra da se prijave na javno nadmetanje za kupovinu kombinata. Početna cena blizu je 43 miliona evra.

Licitacija je zakazana za 17. decembar u 12 sati u Novosadskoj 2 u Bečeju. Procenjena vrednost kapitala PIK-a je 85,5 miliona evra, a početna cena na javnom nadmetanju biće 50 odsto od tog iznosa, odnosno oko 42 miliona evra. Na javnoj prodaji neće se naći dvorac „Fantast“, budući da ga je veleposednik Bogdan Dunđerski zaveštao Matici srpskoj. Što se tiče sudbine zaposlenih u PIK-u, stečajni upravnik Pavel Severinji izjavio je „Bečejskom mozaiku“ da kupac nema obavezu da zadrži radnike, jer kupuje samo imovinu firme.

Kako taj list navodi, o tome da li država priprema socijalni program za zaposlene koji će eventualno ostati bez posla nakon prodaje PIK-a, Severinji je rekao da je o tome bilo reči, međutim, za sada nema informacija o tome da li postoji dokument kojim se predviđa socijalni program.

Podsetimo, rešenje Privrednog suda u Novom Sadu o bankrotu PIK „Bečej“ koji je bio u stečaju od aprila 2011. godine postalo je pravnosnažno 8. maja ove godine.

Pogledajte plan prodaje PIK-a Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име