Manifestacija „Bečej noću“ će 17. juna okupiti bendove kao što su „Van Gogh“, „Plavi orkestar“, nastupiće i „Maljčiki“ specijalno oformljen za ovu priliku, koji izvodi pesme Vlade Divljana, kao i „Anna and the Barbies“ iz Mađarske. Program povodom otvaranja rekonstruisanog trga Oslobođenja će voditi glumci iz „Državnog posla“, popularne satirične emisije. Pored pomenutih izvođača, u okviru benda „Maljčiki“, nastupiće i Bečejcima dobro poznati muzičari Tanja Banjanin, Goran Vasović i Vladimir Gurjanov. Povodom koncerta u organizaciji opštine Bečej, a koji finansiraju lokalni privredni subjekti, danas je organizovana konferencija za novinare.

Koncerti počinju u 19.30 sati, a ulaz je besplatan. Uoči koncerta, u 17.30 će u Gradskom pozorištu Bečej biti održana tribina gde će se govoriti o životu i delu muzičara Vlade Divljana, koji će dobiti svojevrsnu spomen ploču, delo mladog umetnika iz Bečeja Stanislava Antonića.

Opština Bečej je otvorila namenski račun na koji lokalni privrednici uplaćuju donacije, od kojih će se finansirati koncert čija je vrednost oko 50.000 evra. Biće uloženo i u oglašavanje, planirano je 42 bilborda koji će biti postavljeni širom Vojvodine, dok će reklamna kampanja, kako je rečeno, biti vođena preko društvenih mreža.

Poseban će biti i režim saobraćaja 17. juna, a o detaljima s tim u vezi će lokalna samouprava naknadno obavestiti. Za sada je poznato gde će posetioci, a očekuju ih oko 12.000, moći da parkiraju vozila.

Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić rekao je da će se lokalna samouprava potruditi da „Bečej noću“ postane tradicionalna manifestacija.

Novinarima se obratio i Vuk Radojević, koji je bio predsednik opštine Bečej od 2012.  do 2016. godine, sada pokrajinski sekretar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, koji je rekao da su investicije u opštini rezultat političkog kontinuiteta, dok je Tošić kazao da očekuje da će polovina ukupnog budžeta do kraja godine biti iz viših nivoa vlasti.

Većina radova na trgu je završena. Ostalo je da se izgrade fontane, dok će prostor na trgu gde treba da budu postavljene, tokom koncerta biti prekriven. Fontane će biti postavljene u roku od tri meseca, do kada bi trebalo, a u tom periodu bi trg trebalo da bude i ozelenjen. Pitali smo sugrađane da li će povodom otvaranja trga biti 17. juna u centru i kakvo mišljenje imaju o novom trgu u koji je iz opštinskog budžeta uloženo najmanje oko 130 miliona dinara bez PDV.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име